Az új családi autónk
Nem olyan rég cseréltük le a régi autónkat egy kombira.
Nekem nagyon hasznosak voltak, az itt olvasott beírások, ezért gondoltam, hogy én is írok. Még csak 1000 km van az autóban (1 hetes), de megpróbálom folyamatosan megírni, ha érdemben van valami vele.
1000 km: 1,2 benzinesem volt. Gyorsabb, dinamikusabb az 1,6-os dízel, de szép is lenne, ha nem ezt mondanám. Kicsit a vezetőülés elött szűkös a hely, de összességében kényelmes. Nem tudom, hogy a karos rádióirányítót ki találta ki, de nem igazán sikerült jóra. Még mindig az index kapcsolójával babrálok helyette. A csomagtartó a régi autóban sokkal jobban záródott. Még megvan, és a valamelyik nap azzal az erővel akartam becsukni, amivel a fordot. Majdnem beszakadt a kocsi hátulja. A forddal, ha finomkodok, nem záródik jól egyből. A fogyasztás eddig nagyon jó. De hiányzik a pillanatnyi fogyasztásmérés. A helykinálat elöl, hátul, a csomagtérben nagyon jó. A fekete belső az ami nekem nem nagyon tetszett, de egy másik márkát forgalmazó barátom amikor látta, azt mondta, nagyon jó minőségű.
Elég jól körbejártuk a választékot. A francia és dél koreai autók kizárása után maradt néhány jelölt: Skoda, Toyota, Ford. A Sokda az első szemle után kegyvesztett lett. Nevetséges az ára, a felszereltség és a hitel. Az Oktávia baromi sokba kerül, a Fábia kicsi és a legnagyobb felszereltséghez nem tartozik rádió... A toyota is egy kicsit drága, de inkább az volt a baj, hogy csak raktárról lehetett volna rendelni, mert kifutó modell. Igy maradt a Ford. Elég jó árat és hitelajánlatot kaptunk. Korrektek voltak a kereskedők is. Érdemes minden kereskedőt Pesten is végigjárni, mert nagyon szórnak az árak és a hitelek. Mi végűl Győrben vettük meg.
Összességében 1000 km után meg vagyok elégedve vele. Sok tapasztalatom nincs vele, ezért a pontjaim átlagosak.
- Még szerencsére semmi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |