Annyit hordtam szerelőhöz, hogy többet lebegett mint gurult
Nem a típust szeretném értékleni, hiszen ez egy középkategóriájú használt autó, senkinek ne legyenek illúziói, inkább a szervizelés során felmerült problémákat ismertetném.
Használtan vettük, jómagam ez előtt nem értettem az autókhoz (azóta kiokosodtam több téren -drága lecke volt), állapotfelmérésre a helyi Ford márkaszervizbe vittük. Elmondásuk szerint az autó tipp-topp semmi baja, nyugodtan megvehetem, utólag kiderült hogy több helyen meg volt ütve, természetesen km. óra visszatekerve.
50 km után elülső légterelő leszakadt-csere.
500 km után -szervo folyadék elfolyt- kormánymű hibás volt. Ford szervizben cserét javasoltak (6 számjegyű összegért), végül ennek töredékéből megjavították-egy maszeknél.
Klíma tisztítás - Ford márkaszerviz, majd pár km után észrevettem hogy rángat az autó és nem megy a klíma. Visszavittem: kompresszorcserét javasoltak (260.000 ft), maszek klímás 1500 forintért feltöltötte (mert nem volt elegendő gáz a rendszerben!!!!! máig sem hiszem el ), azóta tökéletes.
Olajcsorgás miatt- szelepszár szimering (!!!!?????) cserét javasoltak (iszonyatos összegért) de ezt is pár ezer forintból megoldottuk.
Nyaralásból hazafelé, 10 km után motor felhevül -hűtőfolyadék teljesen elfolyt, benzinkútnál utántöltöttem és alul azonnal kifolyt. Vontató-szerelő sok pénz. Termosztát-ház rosszul volt felfogatva, becsípte a tömítést egy darab a peremből ki is tört (előtte két héttel volt vezérműszíj cserén a márkaszervizben- ahol megfelelőek az eszközök és a szakértelem ??? egyértelmű szerelési hiba??)
Azóta nem jártam arra .
A kocsi elmegy, szerethető, és ha van egy jó szerelőd, bagóért futhatsz vele, de egy cég jobban odafigyelhetne ilyen dolgokra, mert az ott dolgozó fiúk (tisztelet a csekély kivételnek), vagy nem értenek a szakmájukhoz, vagy rosszindulatúak (remélem az első feltételezésem igaz).
- kormánymű - légkondi -
Auto Eskort Debrecen- Ford márkaszervíz