A neve: ROCK!
Tavaly augusztusi a kocsi, szóval még nagyon friss, de egy csomóan pár ezer km után már ítélkeznek, úgyhogy én is.
Amennyire tudom, nem sok kétliteres benzines szaladgál az utakon, már ekkora méretben is inkább a dízeleket keresik. De ez a motor simán felveszi a versenyt a 2.0 TDCi-vel, mondjuk fogyasztásban nem. Inkább nyomatékos, mint pörg?s, valamelyik tesztben azt írták róla (nem a Totalcaron), hogy alacsony fordulaton meghal, és a halálba kell pörgetni...nyilvánvaló, hogy azok az emberek össze-vissza beszélnek.
Eddig 8.5 liter az átlagfogyasztás, tehát jóval kevesebb, mint amit egy páran az 1.4-es meg 1.6-os motorokhoz írtak! Most már eljutottunk oda, hogy az 1.6-os motor is kevés egy alsó közepes kocsihoz.
Szubjektív vélemény, de nekem sokkal jobban tetszik formailag, mint az el?z? generáció, a Sport felszereltséghez pedig 1 cm-el le is van ültetve, és ez tényleg látszik is, elveszi a kicsit buszos jellegét.
Nem értem azokat, akik fanyalognak, hogy kopogós a m?szerfal. Mit tapizzák? A m?szerfal teteje kinyújtott kézzel se érhet? el, nem mindegy hogy puha-e? Mondjuk az ajtók könyökl?je tényleg kicsit igénytelen, de az egyetlen igazi negatívuma a kocsinak, hogy a feláras teljes érték? pótkerék elveszi a csomagtartó harmadát, és ráadásul ezt el?re nem is mondták meg!
A futóm? keménységét tekintve még pont belefér a kényelmes kategóriába, a váltó némi bejáratás után most már nagyon pöpecül m?ködik: tökéletes, hiszen Ford...
A szolnoki márkaszervíz viszont nagyon drága, a kötelez? szervizeket biztos nem ott csináltatom, szóval majd b?vítem a szervíztapasztalatos részt, ha már lesznek.
Ez nem egy aszfaltszaggató, hanem egy családi- vagy utazóautó, a pontozás is ennek megfelel?. Aminek szánták, annak viszont majdnem tökéletes, tökéletes úgyis csak a Focus III lesz...ROCK!
- Semmi.
Ford Nesztor Szolnok - drágák és nincsenek a toppon (pl. ez úton üzenem nekik, hogy bármit is mondanak, erre a modellre (motor, felszereltség) a fékek miatt nem megy fel a 15"-os felni)
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra F 1.4 8V | Következő autója? | mire lecserélnénk, már nem lesz k?olaj a Földön... |
Verdikt | (7.4/10) |