Autók » Ford » Focus (2004-2011)

Focus 1.4i Trend

A család kendvence

Kezdem azzal, hogy hirtelen vettem meg. Egy őszi szerda este megnéztem, másnap (világosban) megint, aztán délután már a hitel is megvolt. Pénteken a nevemre írattam.... három nap. Sokan mondták, hogy nem megy, sokat fogyaszt, gyakoriak a problémák. Én olyan szerelőkkel, értékesítőkkel beszéltem, akikben megbízom. Magam is műszaki ember vagyok, megértettem, hogy miről beszélnek. Tényleg nem megy, tényleg sokat fogyaszt!? Szóval kedves 1.4i utálók: egy 1200 kg súlyú, 80 LE-s autó nem fog gyorsulni, ha meg vesztek, akkor sem. A fogyasztása meg akkor magas, ha gyorsulni akarsz vele. Ez a kocsi nem erre való. Kényelmesen, csendesen autózni. Én OMV Carrera 95-tel itatom, szinte csak városban használom (ha kell klímával) az átlagfogyasztás kb. 8,5 Liter. Tízet talán télen fog fogyasztani. A "prémium" benzin csak 6 Ft-tal drágább a normálnál (50 liternél ez 300 Ft), jobban megy és kevesebb kell belőle. A vezetőülés tényleg kényelmetlen. Egy kicsit fekvősre állítottam, most egész elviselhető. A gyári Pirelli gumik már 50-nél búgnak, de szerencsére nem erősödik a zaj nagyobb tempónál. A futómű és a fék szerintem pazar.
Egy év használat után nem bántam meg a gyors döntésemet. A család kényelmesen elfér benne, a csomagtér kellően tágas (5 ajtós ferdehátú kivitel), a műszerfal egyszerű, jól kilátni előre. Oldalra már takarnak a "B" oszlopok, tolatni pedig tükörből a legkönnyebb.
Eddig csak a klíma hűtője adta meg magát, gariban cserélték.
Annak, aki elfogadja, hogy egy nehéz autó kis motorral mire képes, annak csak ajánlani tudom. Aki versenyezni akar, az vegyen ennyi pénzért egy tíz éves agyonhajszolt bajort és abba tankoljon 100 km-ént 15 litert.

- Klímahűtő szivárgott

Nagykanizsai Ford szerviz