A család fekete fantomja
Elsősorban azért írom le tapasztalataimat, hogy érdemben hozzájárulhassak egy valós kép kialakításához a Ford-dal kapcsolatban. Ezáltal kívánom ellensúlyozni a sok fikázó, talán a konkurens márkák dílereitől származó negatív irányban befolyásoló véleményeket.
2006.áprilisában átvettem életem első új autóját, egy gyönyörű, szép, fekete Focus Trend kombit. Első látásra kész voltam tőle, amikor megláttam ezt a típust a szalonban kiállítva.
Gyönyörű forma, kiforrott tervezés. Jóérzés látni, mindegy milyen szögből nézem. A műszerfala az előző típushoz képest letisztult, az tradíciót követ.
Az ülések kényelmesek, tökmindegy első vagy hátsó. (183.cm. magasságom ellenére, a kényelmesen beállított vezető ülés mögé, a hátsó ülésre könnyedén beférek. Hatalmas csomagtér, igazi családi autó. Alig bírtam ki azt a két hónapot, amíg leszállították. Az örömöt beárnyékolta, hogy a tiszafüredi szalonban úgy adták át, hogy a motorháztetőn jókora fecske-fekália díszelgett a fekete-metál fényezésen....igényszint.
Azóta eltelt majd 3 év. Úgyanúgy szeretem mind a mai napig. Sokat használjuk, családi autó. Eddig 57.ezer van benne. 2 éves korában a cd-s rádió hülyéskedett, gariban Sopronban cserélték. KORREKTEK!!!
A fantomom futóműve szenzációs, lehet vele, apukásan vagy akár megvadult állat módjára hajtani. Az úton stabilan fekszik. Sima 1.6-os motorja teljesítményével meg vagyok elégedve, tökéletesen elég a kasztni mozgatásához. Az étvágya egyszerűen hihetetlen: a vegyes fogyasztás 7.1 és 7.4 között van (télen-nyáron, klímával vagy anélkül. A kocsi méretéhez viszonyítva szerintem baráti. Állítólag S40 alvázon fut, motorikusan Mazda kooperáció. Két gyerekülés és egy hordozó azonban szűken fér el, de benne a gyerekek bekötve utaznak.
A közben eltelt idő alatt a cd-s rádión kívűl semmi baja nem volt, soha nem hagyott az úton. Csak benzin legyen benne.
20.000.ként olajcsere, (szűrők, stb.) és kész.
Összehasonlítva más típusú autók szervízelési költségével, suzuki, opel, skodáról nem beszélve, kifejezetten jó. Ja, az olaj olajcserétől olajcseréig, utántöltés nélkül bírja.
A fikázók kedvéért: az izzók mind a mai napig eredetiek, azokat cserélni nem kellett.
Alkalmam volt már jó pár márkát folyamatosan hajtani (szélsőséges, erősen igénybevevő körülmények között is), van összehasonlítási alapom, de a Ford a tuti.
Summa-summárom, pontosan azt kaptam cirka 3.7M-ért amire számítottam. Egy megbízható, könnyen fenntartható, alacsony fogyasztású, nagy kényelmes családi autót.
Bérből-fizetésből élőknek csak ajánlani tudom.
- cd-rádió
Ford Füred. Robi a király! Nagyon tud!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Orion | Következő autója? | még marad, remélem sokáig |