Ideális városi autó!
2016 novemberében került hozzám a kis 500-as! Németországból származott, idős hölgytől papíron. Az autóban akkor 25 000 Km volt. Viszont a németországi hazsnált autókra jellemzően a rozsda elkerülhetetlen volt és mivel egy majdnem egy éve az utcán állt a kicsike volt vele azért dolgom. Összességében nagyon egyben volt az autó és vezetett szervizkönyve volt és az olasz dizájn azonnal megfogott. Az 1.2 8 szelepes motor Panda hagyaték, örök mint a nyomorúság. Kicsit ugyan erőtlen még az autó súlya mellett is de városban ideális és 5-6 liter közt fogyaszt. A kormányzása bámulatos, szinte helyben megfordul. Parkolni egyszerű vele a belvárosban is. Autópályán lendületben lehet használni de nem versenyautó és maximum két felnőttnek meg két kisgyermeknek elegendő hosszú távon. Azt gondolom inkább négy személyes de a két plusz fő két 12 év alatti gyermek van alacsony felnőtt. Második autónak vagy városi autónak a legjobb választás kategóriájában. Olcsó alkatrészárak, szinte mindenre kiterjedő bontott alkatrészek, egyszerű futómű egyszerű takarékos motor! Mi kell még!!!
- Kopó alkatrészeket cseréltem eddig az első lengőkarokat, fékbetéteket, kormány-összekötőt valamint vezérlést 6 éves korában ahogy az elő van írva. Okoskereket cseréltem még benne mert a vezérlés cseréje előtt kivillant a kis hibakód. A felsoroltakon kívül ablaktörlő lapátokat kellett cserélnem elől, hátul. Összességében nem mondhatok semmi rosszat az autóról olcsó alkatrészek, egyszerű takarékos motor! Gyárilag 30 000 kilóméterként kellene cserélni az olajat ami nagyon hosszú idő véleményem szerint 10 000 lenne az ideális, mivel nem használom ennyit az autót így nálam évente az előírások szerint történik az olajcsere mindig a gyári előírások szerinti megfelelő minőségű olajjal és szűrővel. Meghálálja az autó a törödést. Olasz lelke van aki ismeri tudja miről beszélek!
Rosszvas Kft.
Horváth Műszaki Vizsgabázis és Autószerviz