Citi a király
Az autó 2018 óta van a tulajdonomban, külföldről való hazaingázás miatt vettem. Eleinte Golfokat nézegettem, aztán nagymamám unszolására elmentem megnézni a barátnőjének az autóját ami eladósorba került. Első látásra szerelem volt, a kisautó végig garázsban volt tartva, 8 év alatt mindössze 46.720 km-t ment a hölgy vele, gyakorlatilag szalon állapotban volt (csak márkaszervizbe vitte). Sok rosszat olvastam erről a kocsiról, bevallom én személy szerint a fent emlitett két dolgon kivül semmit nem tapasztaltam. Az autó teszi a dolgát, a 88 pacival nem fogok Forma1-es versenyeket nyerni, de amire kell bőven elég. Egy jó gumival nagyon jól betapad a kanyarokba is, jó a rugozása. A szuperkönnyű kormányzásnak hála a legkisebb helyekre is be lehet állni vele. Az ülése kifejezetten kényelmes, kellő pakolásra elég rekesz van. Ami nagyon pozitiv csalódás volt az a csomagtartó mérete, jobban mondva annak a kivitele. 305liter nem nagy, nekünk világ életünkben kombink volt 500+ literrel, igy apám egyből szkeptikus volt, mikor mondtam, hogy oszkáron majd 3 embert hozok haza magammal. A formája miatt jó mély a csomagtartó, igy több szinten lehet pakolni.
Pár fogyasztási adat:
Autópályán 100km/h: 5.3L 120km/h: 6L 130km/h:6.8-7.2 L 130 km/h felett 7.5-8.2 L (ezek az adatok két utassal értendőek, klima nélkül)
Városban ez az autó sem képes csodákra, 7.8-8.5 liter között mozog.
Rosszat egyelőre nem tudok mondani a kocsiról, talán ha nagyon bele kéne kötnöm akkor az elektronika a fütéses sztori miatt.
- Szerencsésnek mondhatom magamat, eddig mindössze két dolgot tapasztaltam ami nem megfelelően működik.
- 1) A fütés sajnos valamilyen okból kifolyólag nem fúj olyan meleget, mint kéne, illetve ha mondjuk a szélvédőről átállitom a lábra, akkor sajnos nem kapcsol át. Digitális a dolog, lehet ott romlott el valami. Szervizbe nem vittem el, emrt sajnos a komplett műszerfalat szét kéne szerelni, utána pedig nem lenne az igazi a dolog.
- 2) A sebváltó sajnos nem a legjobb. Mikor be akarná tenni az ember 1-be akkor megakad, igy többször előfordult, hogy azt hittem már sebességben van, de közben még nem volt.
Egyelőre csak a kötelező olaj- és szűrő cserék miatt vittem szervizbe.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2008 |
Kényelem | (9) | Használati időtartam | év |