Örökös darab
Első nagymotorom, eddig egy szezont motoroztam végig vele. Megbízhatóságára semmi rosszat sem mondhatok, minden vonatkozásban nyugodtan rábízhattam mindig magam. Az olaj+levegő hűtés városi araszoláskor is kellő hűtést ad, nem kell félni, hogy túlmelegszik. Az ülés kényelme már nem ennyire tuti, egy kiadosabb, egy-két száz km-es motorozás után már nagyon jól esik leszálni az amúgy kellően puha, de elöl keskeny ülésről. Viszonylag nehéz a gép (200kg körül van feltankolva) és magasan van a súlypontja, de egy kis ügyességgel akár kocsisorok között centizgetve is jól kezelhető. A nagy hasmagassága viszont jól jön patkáról lejövetelkor és terepen is. A kényelmes utazótempója 110-130km/h körül van, a fölött már fárasztó hosszabb úton a vibráció. A nagy, egyhengeres blokk viszont kellemes nyomatékot ad, viszonylag széles fordulatszám tartományban. A gyári kipufogoja pont annyira hangos csak, hogy meghallják az autósok amikor oson vele az ember az álló sorok mellett, de még a szomszéd nem utál meg miatta. A kuplung és fékkarok kezeléséhez férfi kéz az igazi, érezni rajtuk, hogy a gépet kemény enduro ősből szeliditették vissza egy kirándulós, lazább földutakat szerető motorrá. Ott viszont tökéletes, igazi élmény néha felállni a nyeregben és erdők, mezők menti üres földutakon robogni vele. Ekkor érzi igazán elemében magát:) A robosztus felépítése és a hátsónál nagyobb első kereke miatt a hitvány városi utankon, macskakövön is köszöni, jól elvan. Sztrádázáshoz kicsit lassú, vagy legalábbis nekem nincs szívem olyan tempóban menni tartósan:) Az egy-két napos kirándulásokhoz viszont ideális gép. Árához, erejéhez és szervizigényéhez képest pedig kimondottan jó vétel, tudom ajánlani!
- első helyzetjelző izzó
Suzuki Enduro, Kaposvár - szimpatikus hozzáállás, kis kapacitás