Autók » Zastava » 101 (1972-1993)

101 GTL 55

Sárga barát

Mikor autóvásárlásra került a sor, természetesen elsődleges szempont volt, hogy olcsó legyen és könnyű legyen kitartani. Egy használt Zastava 101 -re esett a választás. Olcsó volt, kicsit megviselt, de "láttam benne fantáziát". A nagyobb javításokat még az elején elvégeztem, így később nem volt vele gondom. Kétszer kényszerültem rá, hogy vontassanak: először, mikor szétesett a homokinetikus csukló, másodszor pedig mikor leállt-később kiderült, a kijelző nem mutatott pontosan és csak a benzin fogyott ki belőle:) Néhány tízezer kilométert leutaztunk együtt, a zasztavám meg én probléma nélkül. Meghálálja a szükséges karbantartásokat. Nyári melegben és téli fagyban is indul, gond nélkül. A kényelem hagy kívánni valót maga után, az utastér kicsit zajos -drága zenemotyót nem érdemes beszerelni-,de ezért a pénzért jóbbat nem kívánhat az ember.

- szétrothadt karosszéria, homokinetikus csukló, fékek, gumik, benzintartály, motor nagyjavítva + egyéb apróság :) kb 800 eurót ráköltöttem, de most bármikor számíthatok rá.

van egy családi barát aki szervizeli

Fenntartási költség (9) Évjárat 1985
Előző autója? 750le, Yugo55 Következő autója? zastava 101