Lassú, kicsi, hideg, de elvisz
Az autó eredetileg apám munkatársáé volt. Ő volt az első tulajdonos így az autó egész életét ismertük. Az 1. tulaj autószerelő lévén rendesen karban tartotta a gépezetet. Hozzám azért került az autó, hogy friss jogsimmal inkább ezt törjem össze mint fater Roverét :) De szerencsére eddigi 2 év alatt nem sikerült össze törni se ezt, se fater Roverét. Az autót nagyon szerettem és ugy gondoltam, hogy nincs jobb. Aztán vezethettem egyéb autókat is. Ekkor jött a felismerés a zastava 1 kis autó ami kényelmetlen és rossz benne a fűtés, nehéz a kormány, nincs benne gázpedál csak pedál aminek lenyomásával változtatható a motorhang de gyorsulás a legkevésbé sem érhető el. De mostanra rájöttem, hogy nem várhatok tőle mást hiszen egy 18 éves autóról van szó ami ráadásul a keleti blokk egyik példánya. Igaz a keleti blokk legkifinomultabb modellje de ez is kevés. Mindazon által ajánlom minden kezdő jogsis embernek -illetve aki sokmindent akar szállitani mert rengeteg dolog elfér benne- és apu is boldog mert tudja, hogy nem száguldozol vele és ha összetörik nem lessz mérges annyira. De így 2 év használat után már ráébredtem arra, hogy mostmár ideje lenne váltani és venni valami értelmes autót amibe legalább nem fagyok bele télen. Ja majd elfelejtettem: SOHA nem robbantam le vele sehol, semmi komoly problémája nem volt!
- Hűtő ventillátor zajos volt de működött!
- kopó alkatrészek (ékszíj, Vezérmű szíj, szelepfedél tömités, fék betétek, kipufogó többször is)
jó magam és édesapám
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1988 |