Autók » Zaporozsec » 966, 968 (1966-1994)

966, 968 ZAZ 968A

Velem együtt lett nagykorú :-)

Valójában nem nekem volt, hanem szüleimnek, de vezettem én is kb. 6-7 ezer km-t. Velem együtt n?tt fel, ezen tanultam vezetni is. Mindenhova elvitt a saját nyugodt stílusában.
Egyszer robbant le úgy, hogy otthagyott bennünket, igaz akkor Bp. közepén. A motor belsejében valami m?anyag (?) fogaskerék használódott el, kb. 100e km-nél. Kíméletes vezetési stílussal keveset fogyasztott, odalépve neki elkezdett vedelni.
Ha valaki tudta, hogy mire képes, nagyon jól kijött vele. Csúszós úton praktikus volt vele vigyázni, mondjuk téli gumi soha nem volt rajta.
Az ántivilágban érdekes módon maszek szerel?k lassúak voltak ennél a típusnál, ha lehetett találni állami m?helyt, ahol foglalkoztak vele, ott gyorsan és jól dolgoztak.
Mivel gyerekkorom része volt, nagyon kedveltem hibáival együtt is. Ha egyszer megengedhetem magamnak, beszerzek egyet csak azért, hogy legyen.

- Ennyi id? alatt sokminden. Akut probléma: f?tés, s hosszú ideig indítómotor.

sokfelé, volt jó és rossz.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1973
Előző autója? Következő autója? Opel Astra