Wartyogó De Luxe - a Mi autónk
Fél éve vettük a vartyogót. 12 éve van jogsim de ez az első autó, amit vezetek. Sokáig nem is mertem beleülni, a fiam legnagyobb és legdrágább játékszere volt csupán. Aztán egyszercsak eljött a lakásfelujítás ideje. A burkoló követelt, így muszáj volt vezetnem, a több mázsányi padlólap, csempe és ragasztó csak arra várt, hogy hazavigyem. Aztán még 2 zsák ragasztó, majd még 3, és így tovább. Rengeteget hajtottam, ugyan sokat fogyasztott, de még így is azt mondtuk és és az asszony, hogy visszahozta az árát. Egyszer véletlenül dízelt tankoltam bele, a kutasok rendesek voltak, elvontattak a volt tulajhoz -INGYEN!!!- aki alul kicsavart egy csavart és leeresztette. Ennyi volt.
Nagyon jó családi autó. Sima ügy volt a nyaralás, noha nem mentünk messzire. 80-nal, max 90-nel mentem vele és ezen a sebességen már elég hangos a verda. Ennek ellenére a gyerekeim (1 és 3 évesek) úgy aludtak hátul az anyjukkal, mintha haláli nyugalom és csönd venné őket körül. Fontos megemlítenem, hogy a gyerekek biztonsági öv és gyermekűlés nelkül utazhatnak ami nem biztos, hogy biztonságos, de legalább kényelmes és költségtakarékos.
Ja, és egyszerűen minden belefér.
Breaking news: a biztosító a még nem említett károm (benyomták a bal hátsó ajtót) enyhítésére 22.508 forintot tud áldozni. Egy ezres az ajtó, 3000-ért leszerelik a régit és felszerelik az újat és 20.000(!!!) forintért fényezik. Ez összesen 24000,- . Ha kell, akkor ezt az 1500 forintot én is kiköhögöm valahogy, de a károkozó megígérte, hogy kipótolja.
Ezek után rájöttem (segítettek), hogy nem is kell ezt az autót fényezni, minek, hiszen eredetileg sem volt ez fényesítve, csak szimplán lefestették. Így ha szerencsém van, néhány 1000 forintból megvan az egész. Tényleg jó lenne, ha kevésből megúsznám, mert a fékhibát (lsd. alant) a főfékhenger elromlása okozza. Ilyet pedig 10200,- forintért tudtam újonnan vásárolni.
- Nem ég a tolatásjelző lámpa. Túlságosan be kell nyomnom a fékpedált, hogy elkezdjen fékezni. A jobboldali ablaktörlő nem működik. Az egyik este indulást helyett csak percegett és szikrázott a motorblokk alatt, ahol az a bazinagy kábel belemegy a nemtudommibe. De ezt megjavítottam. Csak a kábelt kellett egy kicsit megmozgatnom.
Eddig csak a TMK-s fiúk és én babrálgattam rajta.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1975 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |