Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 Elvileg 992ccm 2 ütem?

Szegényke rossz véget ért

Egy kis magán rallyzáshoz, ökörködésre az er?be, vettünk 3-an a barátaimmal egy lepukkant Wartburgot. Így kezd?dött. Persze alapfeltétel volt a kormányváltó (hehe, mégiscsak ez az igaz Wartyogó) és a fényorgona (ledes benzin átfolyás mér?). Meg hogy a kasztni ne essen szét az els? gyors kanyarban.

Aztán az alsó leng?kart toldottuk meg és így a stabilitás sokkal jobb lett kanyarban.
Kipuffogó cseréje sport kipuffra. Motor kompressziójának növelése, addig, hogy most már csak 98-as megy. Felfúrás, motorgenerál, és fordulatszám függ? gyújtás szabályozás.
Porlasztó és légellátás növelése, a második torkon. Beöml? polírozása.
Ennek eredménye: 175km/h-s végsebesség. És 100-as tempónál pedig 6-7 literes fogyasztás, kisseb károsanyag kibocsájtás:)

Sajnos egyszer egy árokba repültünk vele és összetört az eleje, meg a motor. Kár érte nagyon szerettük, de megvédett minket. Egy karcolás nélkül szálltunk ki belöle.

Hálás kis autó, bár ez nem teljesen széria autó volt, de ez a gyáriakra is vonatkozik.

- Sok minden lett rajta cserélve, átalakítva
- kb kétszer a kocsi ára lettt ráköltve

Én

Fenntartási költség (1) Évjárat 1984