Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 353 W 1.0 kétütemű

Olyan, mint az NDK

A kocsi 10 éves korában lett az enyém, de elötte is ismertem mert apámé volt. ELŐNYE: 1:Ingyen lett az enyém:))) 2: Nagy csomagtér. (Bár erre akkor 19 évesként nem volt nagy szükségem.) 3:Akkori fizetésekhez viszonyítva is olcsó alaktrészárak. 4: Egyszerü szerkezet lévén sok mindent lehetett rajta házilag javítani. 5: Magas építésü lévén földutakon "nem ült le". HÁTRÁNYA: 1: Javaíthatatlanul beázó utas és csomagtér. 2: Rentgeteg kontakthiba, 3:Erős korrózió, 4: Hihetelenül gyenge fékek. 5: Esőben legalább egy de néha 2 henger leállt. 6: Kanyarban halálfélelmem volt, mindig azt hittem borulunk. 7: A 3 mutatós műszer volt a legviccesebb. A sebességmérő tehetetlensége , gyorsítás után fékeztem de még 2-3 mp-ig felfelé ment a mutató. Lassításnál fordítva. A vízhőmérő mutatója leesett, a benzinszintmérő mindig 1/4 -nyi benzinszintet mutatott. 8: A müszerfal és a kormány habosított szivacsos-müanyag része vetemedett, repedezett, ha valaki hozzányult, nem uszta meg seb nélkül. ). 9: Annyiszor hagyott cserbven, hogy a csomagtartóban mindig volt egy hálózsák, ha az éjszaka az országuton érne. Abban az évben tán a legjobb napom volt mikor 20000 Ft-ért eladtam. A megérte a pénzét kérdésre azért mondtam igent mert nekem ingyen volt.

- Sebességváltorudazat szétesett. Gyujtásrendszer többször meghibásodott. Rentgeteg kontakthiba. Csomagtér és az utastér is javíthatatlanul beázott. (Uj korától kezdve !!!) Féltengelyt mk. oldalon kétszer kellett cserélni.

Mivel az autót több mint 20 éve adtam el, nem emlékszem már hol volt szerelőnél, de több helyen megfordult. Illetve a Spirál szervízre emlékszem. (Bp. XIII-Dózsa Gy. ut) és arra is hogy nagyon nem voltam megelégedve velük.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1970
Előző autója? Következő autója? Uj Traban 601 S -t vettem