Megbízható társ
Nagyon szeretem mert kényelmes könnyen vezethet? megbízható autó. Bár némi odafigyelést ,karbantartást igényel azt sokszorosan meghálálja. A jó beállításokat (gyujtás ,karburátor) meglep? dinamikával ,elfogadható fogyasztással díjazza ,amit még elektronikus gyujtás beépítése esetén jelent?sen fokozhatunk pl.:Érdi emelked? teteje:120 km/h ,ami egy 992 cm2 -s 960 kg-os autótól még a mai viszonyok között is helyt álló teljesítmény. A fogyasztása inkább elfogadható ,mint jó ,bár Én gyakran vezetek nehéz bakkancsal. Különlegessége a szabadonfutó ,aminek erdményeképpen azt a lehelletnyi motorféket sem tudjuk kihasználni (ellenkez? esetben kenés hiányában tönkremenne a motor) viszont el?nye ,hogy elindulás után KUPLUNG NÉLKÜL! tudunk sebességet váltani.
Jó beállításnál nem füstöl jobban ,mint négyütemú társai ,bár ch értéke nagyobb ,viszont a co-ja nagyon kicsi ahhoz képest ,hogy rávetették a "környezetszennyez?"bélyeget.
Bár a közhiedelem szerint nagyon nehéz a kormányváltós típust vezetni ennek a hitnek az elterjedését a kevés rudazatot beállítani tudó szerel? és a botkezü tulajdonosok okozták,leszámítva a hátrameneti fokazatot ,amit kb 1 hét alatt lehet megyszokni. Amúgy egy jó kormányváltóssal kisújjal lehet kapcsolni a fokozatokat,és nagyon kicsi a holtjátéka ,ellenben a botváltós kivitellel ,aminek -szerintem gagyi- gömbfejes megoldása révén elég kezelhetetlen ,és ez az amit nem igazán szeretek az autómban mivel az enyém is botváltós kivitel.
Az autó er?ssége :
-nagyon fordulékony
-megbízható
-könnyen vezethet? ,kivéve kormányváltósal való tolatást
-nagy utas és csomagtér
-és mindenek elött szerethet? családi autó
-komfortos rugózás ,kényelem
gyenge pontok:
-fékhatás
-110 km/h felett labilis
-ha nem figyelnek a karosszériára ,korodál ,f?leg az utolsó széria:els? sárvéd?,küszöb ,ajtók alja
Összegezeve:Kis odafigyeléssel nagyon jó társ.
- féltengelytörés 1X (Nem cseréltem ki id?ben a szakadt gumiharangot)
- F?fékhenger
- botváltó szétesett
Saját magam
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1987 |
Előző autója? | Felicia | Következő autója? | Wrtburg 353 vagy Merci 123 ,semmi más |
Verdikt | (7.9/10) |