Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 Lim

Megbízható öreg barát

Csak csupa jót tudok írni róla. Egy örök Wartburgostól vettem, aki csak azért adta el, mert nyugdíjasként nem tudta a kedvence számára tovább bérelni a garázst, ahonnan még es?ben sem állt ki. Annak ellenére megjárta Bulgáriát. Jugoszláviát Törökországot és a hazai szép tájainkat. Ez id? alatt elmondása szerint egy db generátor csapágyat cseréltek ki, no meg egy felpattanó k? miatt az els? szélvéd?t. Nálam a 7 év alatt az említett termosztáton kív?l csak az id?nkénti BRISK nev? gyújtógyertya cseréje volt, azért ezt a márkát használom és nem a BOSCH-t , mert ez vált be a legjobban /pedig a legolcsóbbak közötti/. Ennek a gépnek lelke van, ezért n?k számára kifejezetten nem ajánlom. Igényli az odafigyelést, és mint egy jó szeret?, soha sem hagy el és nagyon hálás a gondoskodásért. Olyan szerény mint egy apáca, és olyan szívós mint a teve. A maga 1000 köbcentijével és a hozzá tartozó nyomatékával ma is megállja a helyét. A váltó nyomatékelosztása fantasztikus. Ez teszi lehet?vé azt, hogy lazán képes utánfutót is ha kell, vontatni. Szerelése, karbantartása nagyon egyszer?, szakértelmet, és ezért külön anyagi ráfordítást sem igényel. Ezért mondhatnám azt is, hogy a szerel?k rémálma, mert nem az ? zsebüket gazdagítja. Kis emberek, racionálisan gondolkodók h? társa, olyanoké, akik nagyobb családdal és csomagjaikkal szeretnének A-ból B-be jutni, és nem azt nézik, milyen divatos márkát képviselnek. A sznobság tagadása ez az autó. Aki megszerette, soha sem akarja elhagyni, mert ? sem hagyná el soha. Napjainkban divatos fikázni a kétütem?eket, meggy?z?désem szerint puszta, alig álcázott ipari érdekb?l. Ne felejtsük, a kétütem?s potenciális vásárló er? az autópiacon, ezt így képzelik. Sokan bed?ltek ennek, és még többnek a bank elvitte az új nyugati szuper autóját. Ezt ne felejtsétek, ha tudjátok tartsátok meg ! Megéri. Ez itt még a vadkelet.

- 21 évesen cseréltem az úton a termosztátot.

Nem igényel szervízt

Csináld magad

Fenntartási költség (10) Évjárat 1981
Előző autója? Aleko Következő autója? Tíz év múlva megmondom.
Verdikt (8.2/10)

Wartburg 353 1966