Lassan megy de tovább ér
Szeretem mert nem hagy ott sehol,mert egyszerű,mert igénytelen mert magas és birom a határt is járni vele ha köll!A magasság az hátrány is néha mert ha nem vigyázok éles kanyarba akkor kaszkadőrözök vele 2 szer majdnem sikerült is!A KIPUFOGÓ BILINCSÉT enyhén fölfele kell állitani akkor nem akad bele semmibe a földúton!A teherbirás érdekében a hátsó spirál rugó szemek közé gumikockákat tettem 6 db-ot fejenként körkörösen és nem ül le ojan könnyen a teher alatt és a gumik is egyenletesen kopnak/főleg gyönge rugónál ajánlatos beszerelni a gumikat/!!!!!!!!!!A kondenzátorokat /mivel eredetit nem kapok hozzá ezárt csak azokat az utángyártott szarokat amik 1000 km -étert birtak/ opel astra-éval oldottam meg!!!A generátor fesz szabájzóját a négyütemű vartburgéval szereltem mert azzal megegyezik a generátor/beépített fesz szab -zósak/!!A féltengej porvédő gumu harangokat/mivel nem kapok hozzá csak szarokat/
ezért azt is másik autóéval oldottam meg!A fölújított főtengejek szart nem érnek mert nem a gyári csapággyal szerelik !!!/egy csapágy /lazaillesztésű jár bele /kb10000 ft ezeket az skf-be vettem így a főtengeje a szereléssel együtt 55 000 ft ba került de akkor ezt a gépet aztán hajthatom nem köll tartanom hogy besül a főtengej a szer csapácsak végett!!Egy párszor besültek a csináltatott fötengejek majdnem fölfordultam az autóval akkor mert nem volt a szabadonfutó használva!!Ennek az autónak az a titka hogy az ember maga javítsa azt nagyon meghálálja és biztos hogy nem hagy cserbe sehol!!Sok nyugatit lepipáltam vele csak gondoljunk arra mikor egy led kimegy a nyugati autó müszerfalába és letilt a fedélzeti kompjúter és sehova no akkor én ojat csinálok hogy irányjelzek és alenézett kétütemü úgy elhúz mellete hogy csak azt észleli amit ott hagytam neki/ az meg az enyhe füst/ mert ha jó a motorja akkor alig füstöl én megcsináltam úgy a motorját hogy mokor vittem co vizsgára akkor azthitte a srác aki mérte hogy rossz a műszere 4000 fordulaton volt a térfogat %-a 0.06 ami rohadt kevés amúgy 0.3 ig van engedve a fölött nem kap zöldkönyvet! Nálunk a szerelők már nem foglalkoznak a vartburgokkal javítani inkább tönkreteszih hogy vegyél másik autót!De velem nem tolnak ki legalábbis egy darabig nem!! amit lehet azt más autók alkatrészével abból meg van bőven!Mindent meg lehet csinálni házilag csak akarni köll és persze szívvel lélekkel akkor az autó meghálálja az garancia!!!
A fogyasztását úgy csináltam kissebre hogy az egytorkos porlasztóba tettem fogyasztás csökkentőt és a fö fúvókát 125 ös gyáriról levettem 120-asra így még erőis van benne és kevesebb megy ki a kipufogó csövön!A fogyasztása utánfutózva /ami levolt ponyvázva és megvolt rakva és magosítva volt kb 9-mázsát húzott + a szél ereje és 5 szeméj így kijöttem 10 literrel 100-on!!
Futó nélkül vegyesbe 7.5 liter 5 szeméjjel!!!Ojan kényelmes amijenre csinálom!!!!
Szóval nem annyira lebecsülni való autó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 30000 km ént a féltengelyeket köllött cserélni 50000 km ént a kondenzátorokat néha a kuplungtárcsát és a fék köteleket a fékbetétekkel együtt!!Amúgy csak mindíg azt a kis karbantartást köll rajta elvégezni mint a másikakon! Amúgy lea kalappal előtte még nem hagyott ott sehol az árokból is kihozott ott elmegy ahol más nyugati nem de még a lada sem!!
Én javítom szererőnek nem adom oda mertaz csak tönkre teszi!2 éve ezelőtt is szerelő vitte vizsgára de én készítettem föl rá és drótkötélen húzta haza a váltóját,a motort,és a kulisszát tette tönkre én meg majdnem szívrohamot kaptam mikor megláttam hogy hogyan hozta haza!Allig tudtam rendeberakni!!Egy pöccre indult és szaggatta az aszfaltot,9 mp és 100-on volt úgy vitte el és roncsként hozta haza ennyit a szerelőkről!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1976 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |