Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 Limousine

Kényelmes családi autó az egykori NDK-ból

A kényelme sok mai autóét megszégyenít, mind az ülések, mind pedig a rugózás tekintetében. 1000 ccm kategóriában kit?n? gyorsulás, dinamikus motor.Hatalmas, tágas utas és csomagtér.Tetszik az els?kerékhajtás, a független kerékfelfüggesztés, elöl a duplex tárcsafékek, könny? kormányzás, és a kormányváltó. A karosszéria külseje tele van krómozott dolgokkal (lökhárítók,dísztárcsák,h?t?rács),nem egy halom m?anyag drága pénzért, mint sok mai márkán. Összességében megbízható, olcsón fenntartható, hálás családi autó. Sajnos a gyári alkatrészellátás kriminális, sok utánajárást igényel, és a hamarosan kötelez? katalizátor az autó végs? tönkremeneteléhez vezethet, ezért inkább hobbiautónak ajánlott. Egy eredeti, szépen meg?rzött 353-as mutatós, szép hobbiautó lehet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a ´80-as évek hangulatát idéz?, NDK-s családi autót. Végül egy pár hibalehet?ség:szabadonfutó kopása, vízpumpa meghibásodás, differenciálm? zajossága, els? sárvéd?ívek rozsdásodása. A képen látszik, hogy az autó ma is újszerű állapotban van.

- A gyújtás beállítása igényel némi odafigyelést, más probléma nem volt vele.

Mivel nagyon szeretem ezt az autót, és jól értek hozzá, nem hordom szerel?höz.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1979
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000