Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 W Standard limousine

Félidő...

Karácsonyi ajándékként kaptam, ismerőstől vettük friss vizsgával, 23 000 kilométerrel, tökéletes állapotban. Egész életében az utcán állt, úgyhogy egyszer újrafújtuk. Soha nem hagyott ott sehol, még az elromlást is otthonra időzítette. (Egyszer a vízszivattyú esett szét a ház előtt, egyszer a váltó egy sarokra... Nem számolom bele, amikor a saját kísérleteim miatt volt gond útközben.) Motort, kasztnit nem bontottunk, az összes apró javítást otthon fillérekből meg tudtuk csinálni. Jó olajjal, rendesen beállítva nem büdös. Hosszabb úton 6,4 litert fogyasztott vegyesben... (Jó, városban 10 fölé is ment.) Nagyon jól terhelhető, ezzel szállítottunk mindent. Tágas, viszonylag kényelmes, szabályos közlekedéshez elég gyors is. Meglepően jól gyorsul, de nem a mai autókhoz viszonyítva. Csak az vegyen, aki szeret néha foglalkozni vele...

- Hűtővízszivattyú kétszer: 5000Ft
- Váltó: ajándékba kaptam