Emlékek
A húgom születésekor kaptuk vadonás újonnan egy öreg rokontól. gyakorlatilag ebben a verdában nőttünk fel. Apám igazi, jó értelemben vett autós szaki volt, állandóan szeretgette, vigyázott rá, ápolgatta. Én eleinte nem annyira...
Szerette mindegyikünk. Lehetett vele menni tökön-babon, hóban, sárban csak a Trabi (a másik örök szerelem) volt jobb, ellenben ebben rendes fűtés volt.
Sok bajunk volt a hengerfej tömítésekkel. A legnagyobb kaland mégis a nászúthoz fűződött.
Esküvőre tartva Vácon sikerült mellétankolni. 20 km után megragadt a motor. Esküvői alaphangulat He-he.Másnap hazavontattak, a gép lehűlt, motor elindult, szépen járt, gond szál sem. Hétfő indulás: Ok! Felmentünk a Kékesre.Megáltunk fenn a parkolóban, motor leállít, csend, kiszállunk, bezárom, ekkor iszonyatos durranás a kipfogóból, majd kegyetlen maró , kék füst. Végül Bélapátfalván beállt a motor menet közben.
Egy IFA-s jóember behúzott Egerbe, majd ott az egri rendőrök próbáltak segíteni, végül egy gyerekkori barátom elvontatott Kálba és a nagyapja garázsában 1,5 óra alatt egyedül kicseréltem a tönkrement főtengelyt. Tovább mentünk, útközben még eltört egy megszakító, amit félreállva kicseréltem. Ezek után már nem nagyon volt gond, mert egyszercsak elém tévedt egy őz és kicsit eltört a járgány. Műszakira vittem volna éppen, de aztán már nem....
A gépegység megvan, egy teljes felújításra, majd veteránoztatásra fog várni. Nincs szívem megválni TŐLE!
- Minden. Szépen lassan elemésztődtek a gyári cuccok. Gyakorlatilag újjá lett építve.
Otthon, sufnituning, Juhász Jancsi a KIRÁLY!
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1977 |
Előző autója? | Trabi 601 | Következő autója? | nagyon sok |