Életképtelen ködgép!!
1973as,kockamüszerfalas,kerek órákkal,4xdobfékkel,elsö tulajtól(meghalt),garázsban állt mindig,6éve nem használták,mikor rátaláltam..Öreg fia örökölte,árulta.Elmentem megnézni(franc se tudja,miért kellett nekem Waresz),garázs kinyit,ott állt-sőt,tündökölt..narancsos-barnás színü,sehol egy rozsdafolt,ragyogó krómrács,patika állapotú motor,szikrázó rubin hátsólámpák..semmi fakulás..gyári,teljesen..csak a kéderek hiányoztak az ajtókról..fékek beállva-szorulva,rendszám leadva..így hát vontatás lett a vége..nehezen ment..Forgalomba helyeztettem,zöld(muhaha)kártya,új rendszám,vadi új fékek-dobok felszabályozva..levizsgázott.Elsö kilómétereknél máár(!)termosztát lezárt,forrt a víz 5km után..kicseréltük,erre nem zár be-így fütés sem volt..Annyira füstölt(fehéren),hogy még..és nem tudtuk beállítani a motort-Istennek sem..hiába az uj gyertyák,semmi-és senki nem segíthetett...állandóan fuldokolt,majd leállt-megszívta magát a karburátor mindig..tojáshéj-vezetéssel 9et simán szlopálta,lementem Debrecenbe 80nnal kb,ott kb.14et evett százon--a három lerohadást nem is említve..állandóan beázott,mivel tél volt-belefolyt,majd belefagyott a müszerpult alatti tálcába a víz)))..beülök,térdem beleverem-az egész a lábamra ömlik..jeges fürdö kora reggel..Isteni..patent külsö egy rohadékot takart..ami jó volt;Hmm..60nnal kikerülni a kanyarodót a Méta utcában,le a padkára,bele a gödörbe..futómű az egy tanké..meg sem érzett ilyesmiket..a fékek..annyira jók lettek,hogy 55nél elengedett kormánnyal satu--kitérés nélkül,nyílegyenesen megállt..kormány el sem mozdult..aztán elegem lett a lerohadásokból,és el akartam vitetni a roncsszállítókkal))),9ezret adtak volna-össz.került nekem 210ezerbe..((Aztán megnyugodva sikerült eladnom,40(!)ezerért..1.5év vizsgával..temérdek munkát beleölve..Marha jó üzlet volt,tényleg..de..annyira szép volt..kívülröl..Tanultam belöle,az tuti..kivénhedt,megbízhatatlan krehács..soha többet..kicsivel utánna 1969es Taunus..tényleg tanultam;-)
- Kipufogódob-eldugult,karburátor állandóan xar volt,megszakító,termosztát beragadt állandóan,tolatólámpa szintén égve maradt mindig..
18kerben egy "szaki"..a fékpadja az udvaron a döngölt föld volt))
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1973 |
Előző autója? | taunus | Következő autója? | Taunus,1969es p7. |