Autók » Wartburg » 353 (1966-1988)

353 turist

A gépállat

Elegge megbizható.Volt ez elott 1 1987-es amivel bejartuk az egesz országot/tartalék benzinnel a hátsó ulés alatt/ és miutan hazaérkeztunk a garázsba már nem nagyon volt kedve beállni.Már nem emlékszem hogy mi volt a baj de nagyon hamar meg lehetett javítani egy kis hozzáértéssel.Az ismeretsségi körünkben csak 1-2 ilyen elszánt Wartburgos van.Általában azok szokták a legjobban szidni akik még ilyen gépbe nem ültek.Van egy "kedves" barátom aki nagyon rühelli 2 ütem?eket de szerintetm csak azért mert még soha nem volt ilyen járgányuk.Mindig is ilyen "Passatom van és a többiek nyalják ki a segem" volt.Szerintem ez egy nagyon jó gép pl:otthagyta gyorsulásban az 1.9-es SDI octáviát de szerintem ez nem nagy csoda.A végsebességr?l csak annyit h. amijenknek most olyan 130 korül van de ez már 1 kicsit (nem nagyon)lestrapált egyed,volt szerencsém kipróbalni a faterom haverjáét ami tényleg gondosan karban van tartva az vitte a 150-et szerintem ment volna tovább is de már nem mertük neki tovább nyomi.A miénk az ördög az kombi,hát amit abba lehet pakolni azt még egy Ople combós haverom is megirigyelte.Vittünk mi már azzal mindent.5mázsa búza,3mázsa vas,és még sorolhatnám,ha eszembe jutna.Na de ilyen terheléskor nagyon leengedte a farát csak5-6 centi valasztotta el az úttól.Hát ezért van amilyénk lestrapálva.Azt még megjegyezném hogy még nem hagyott ott sehol mondom SEHOL.Ha valami baja volt akkor is ahzavitt.Az úttartása bámulatos 80-ig onnantól azonban kissebb farbillegetéssel jelez a kormánymozdulatokra.De ez mág a kombi,amir?l azt mondják és tapasztaltam is hogy jobban fekszi az utat mint a limó. De mi így szeretjük ahogy van.Erre a Wartburgos érzésre rá kell érezni:)

- fékek,váltó/nem tudom hogy ez csak a kormányváltó oka-e/ F?fekhenger,megevett már 1pár vizpumpát is de ezek még nem veszélyesek mert az áruk a béka segge alatt van,a váltót már említettem de azt még nem hogy elfogyasztott már 4 váltokart.Ez szerintem csak a faterom "óvatos" vezetésének tudható be.Ja és jut eszembe egyszer nekem is sikerült eltötni a kipufogó csövet.(na akkor aztan rögtön megvolt a STREET RACING feelingje:)))))))))

otthoni szerelés Mesterünk neve Öcsi a Warburgguru.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1982
Előző autója? 601s Következő autója? Még nem tudjuk de ha törvény is megengedi akkor maradunk ennél.
Verdikt (7.9/10)

Wartburg 353 1966