Üvöltő fenevad
Emlékszem amikor megrendeltük, és csak 4 hónap múlva lehetett átvenni. A győri Merkurba kellett érte menni.
Én választottam ki a rendszámot is (UU-38-78), nagyon örültem, persze minden kissrác örült ha egyszer egy ilyen csodálatos autót mehet megnézni.: DDD
Amikor kigördültünk a kapun, nem is értettem hogy miért csak 500 métert jöttünk vele, aztán otthagyjuk a szervízben ? nem értem.
Persze alvázédelemre vitte apám. Le kellett festeni a egész alját hogy legalább 3 évig ne jöjjön elő rajta a rozsda..
2 hét múlva lehetett is érte menni :DD
Szóval kalandos autó volt az biztos.
Anyám egyszer nem találta a rükvercet benne, alig tudtunk a parkolóból kitolatni. Már meg akart kérni egy arra járó embert hogy tegye be neki rükvercbe, de végül csak meglett :D
Egyszer meg behúzott kézifékkel jöttünk haza szomszéd faluból, mert a kézifék visszajelző nem működött, mikor kiszálltunk a kocsiból füstöltek hátul a fék. gőzölgött a fékdob. :D
aztán elég sokszor volt úgy hogy nem akart elindulni, volt hogy 5 percig kellett szenvedni hogy beinduljon. Amikor elvittük a szerelőhöz, ott persze nem jött elő a hiba. Azt mondta hogy minden renben vele.
Mire hazaértünk és újra be kellett indítani, megint nem indult természetesen.
3 éves korában már heti rendszerességgel kellett szerelőhöz vinni. volt hogy kétszer hetente.
És a szerencse:
A helyi TSZ a szomszédunkban van, és az egyik agronómusnak megtettszett, mert autóra volt szüksége, szántóföldekre menni, stb. Mert egyébként a rossz utakon kiváló a futóműve.
Hát odadtuk neki, örültünk...
- Szinte minden, önindító
már nem emlékszem, apám sokszor maaga szerelte. De szerelőhöz is hetente kellett vinni.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | 1200 | Következő autója? | Lada 1500 |