Autók » Wartburg » 1.3 (1988-1991)

1.3 1.3 Limuzin

Tűzön vízen át

Az én első kocsim. Nagypapám vásárolta nagymamámnak a 90-es évek elején. Ez 1 szimpla Limuzin semmi extra mint pl a Speciálon. Sokáig dísz autó és kiránduló autó volt tekintve hogy 2 másiK Wb és 1 Trabantja volt az öregnek. 6évig volt garázsban és még a gyári fólia is meg volt pl a kárpiton stb. De sajnos a patkányok is nagyon szerették a kocsit :-). Jó kis rágcsálni való volt rajta. Aztán telt múlt az idő az öregem megvakult így még kevesebbet látta a család a kocsit. Még saját fiának se volt hajlandó kölcsönadni a kocsit csak a bátyám hajthatta. Végül a jóisten megához szólította 2002ben. Ekkorra fantasztikus 12eKm volt a gépkocsiban. a bátyám egy kicsit meghasználta ugyan, pl:kapcsolóra kötötte az autómata szivatót stb, hogy ő minnél kevesebbet költsön a kocsira. Végül 2003 júliusában elkeztem a jogsit, és dec 7-én meg is lett. A szerencsének vagy a szerencsétlenségnek folytán én voltam megtisztelve avval a ténnyel hogy halott szomszédom temetésére egy rakás öreget a temetőbe szállítsak a Wartesszel. (bár csak ott hagyhattam volna őket).így 2004 dec 14-én üzemben tartó lettem. Ekkor már mint említettem 28000km volt benne. Gyűlöltem utáltam a kinézete miatt, de hát a hogy mondják jobb mint gyalog. Aztán volt 1 kisebb kiruccanásom vele Debrecenbe és lás csodát elnyerte rokonszenvemet. Aztán jött a krack 2005 Feb 10-én összetörtem a kocsit. 1 drága rendörnő és az ő Opel kampója majdnem pontot tett a kapcsolatunkra de akkor azt mondtam ám legyen.elég jól kerestem de annyira nem hogy lecseréljem így megcsináltattam. Azt szerintem hadjuk hogy mennyi volt de hát első szerelem stb. Aztán kihasználtam az olcsóságából fakadó előnyöket pl.:Ukán üzemanyagot szerette és kb 1,5km van 1 mélytelep. A gond az hogy tényleg beázik ami megszüntethető. Előröl biztos azért mert a hűtőfűtő venti doboza mögötti szigetelés megadta magát. a ajtóknál kell 1 kiadós kédercsere. A csomagtartónál kédercsere + szigetelés az új kéderbe. Az enyémen sport dob volt és nem volt gond a 140Km/h csak ha az asszony mellettem volt.Körbe zavartuk vele az országot többször is. Sőt látta a Wartburgi várat, Bécset, Kassát, Nagyváradot és még sok mindent.Hamarosan elkeztem 1 kicsit otthonossá tenni.
Az első üléshuzat,telefontartó,mp3as autó Hifi,ködfényszóró,légterelő,fordulatszámmérő,kárpitcsere,
tükrök,visszapillató,kipufogó. Durván ennyi. Most értünk el arra a pontra hogy teveztem bele el ablakot,Centrál zárat + IV Golf
üléseket, de akkor azt mondták hogy elég.
Ne röhögtessem ki magam inkább cseréljem le.
Na hát itt járok most egy újabb autó vásárlás előtt .-).
A család amúgy Toyotás így kénytelen kelletlen én is veszek 1et.
Végezetül a mostani menyasszonyom utálja.

- Gyújtás eloszó fedél (beázik),rotor, Akumlátor,Beázik,Féltengely,Első kerékcsapágyak,Kürt,Index,Műszerfal világítás-->Rendszámtábla világítás

kora miatt ismerősökhöz.

Fenntartási költség (6) Évjárat 1990