Öreg vas, de jó vas
Jó kis autó volt. 10 évesen vettem, amit javában garázsban töltötte. Én használtam azért, ami rögtön az elején meg is látszott. Az eredeti gumi csövek gyorsan elkezdtek eldurrani, ami azért csak az öregedésnek volt betudható. Mire minden csövet kicseréltem addigra hatalmas 5000 Ft-os számla figyegett a pénztárcámban. Melyik mai autóval tud valaki ilyen hatalmas számlát produkálni, úgy hogy minden gumi vezeték ki van rajta cserélve? /Egyik sem/ Aztán jött egy pattanás és a hengerfej 3 cm hosszan berepedt. Sebaj, mondták a szerelők, ha nem fogyassza a vizet akkor menjek tovább vele. Úgy is tettem. Semmi bajom nem volt vele ezek után motorikusan. Olajcserét azért minden tavasszal megcsináltam. Meg is hálálta. Hátsó fékkel voltak gondjaim, de évente egyszer szervíz és biztonságos lett újból.
Rozsdafolt csak ott kezdte el a felszínt enni, ahol az előző tulaj megtörte. Máshol csillogot a fényezés még 16 évesen is. Hozzátartozik, hogy évente 3-4 alkalommal át kellett políroznom a megfelelő szerrel, de nem is rohadt.
Szerintem egy nagyon megbízható autóm volt, az akkori kor hiányosságaival együtt. Nagyon szerettem, és nagyon hiányoltam mikor eladtam. Vezeteni meg tudni kell, és nem csak a gázpedált nyomni, és az elektronikára bíznia magát az embernek. Ez minden warbira igaz, de nem csak ezekre a modellekre. Alkatrész utánpótlás ma is megoldott hozzá, hála a VW alkatrészeknek, amit bárhonnan be lehet szerezni, és ráadásul nevetségesen olcsón. Én szervízekre, alkatrészekre azalatt az idő alatt míg nálam volt kb 35000 Ft költöttem el. Hat év alatt azért nem rossz.
Ja és még valami, drágábban tudtam eladni, mint amennyiért vettem. Összeségében 6 évig hajtottam és nyereséggel szálltam ki belőle
- -hátsó fék többször is/javítása kb 2000-3000 ft alkalmanként/
- -gumi alkatrészek öregedés miatt-méterben lehet hozzá csövet venni kb 150ft/m áron
- -repedt hengerfej 20.000 km után, de én még 30.000km-t mentem vele, és szerintem ma is azzal megy.
Postaauto Duna Rt
Sopron Postaüzemek
Csak a fék miatt vittem hozzájuk. A többi otthon is könnyen javítható volt.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Renault Thalia 1.4 16V |