Autók » Wartburg » 1.3 (1988-1991)

1.3 1.3

Neoprimitív, a kommunizmus utolsó lehellete

Borzasztóak voltak a pedálok. Pl. egy Opel Kadettból átülve, azt hitted a falat rugdosod. A váltókar olyan érzés volt, mintha valami s?r? masszát kevernél fakanállal. A kombiajtó zárszerkezete, ami a padlóból állt ki, állandó beállítgatást igényelt. Valami módon mindig elállítódott, nem lehetett becsapni sem az ajtót.
Igazi horror volt a hátsó ülésen utazni. Az üléslap és a támla szöge, valamint mérete olyan szerencsétlenül volt tervezve, hogy nem lehetett hátrad?lni kényelmesen, nem támasztotta alá a combot. Képzeld magad elé Rodin Gondolkodóját...
Szegény családomat így vittem többször is Olaszországba.
Nagyon kellemes volt a csomagtér mérete. A hátsó ülést elóre döntve, két ember kényelmesen kinyújtózva tudott benne aludni,
pedig én 182 vagyok. ( és horgász ).
Visszagondolva elég sokat rettegtem út közben - f?leg külföldön - hogy odaérünk-e.
Az is igaz viszont, hogy elvittem egyszer Bp-r?l Gyékényesig egy alu csónakot a tetején, és egy utánfutót megpakolva tüzifával és egyéb csomaggal.
Tettem bele riasztót. A központi zár beszerelése ennél a zárszerkezetnél elég kemény munka volt, de sikerült, végig m?ködött.
160 ezerért ennyit lehetett kapni 1989-ben.

- Hátsó m?anyag kombiajtó széthasadt. Szerencsére még garos volt.
- Vizpumpa csere
- Hátsó ablaktörl? motor csere.
- Hátsó ajtó gázrugó csere.
- Hátsó kipufogó dob csere.
- 4 éves korában a sebváltóból az olaj rejtélyes módon eltünt, sebváltó megsült.( az olajbeönt? m?anyag dugója szétfolyott !) A vége felé nagyon morgott is, de a szerel?k nem találták az okát. :-((((
- Mázlim volt, a szerel? tudott szerezni használtat 20 ezerért.
- Volt még egy kellemetlen tulajdonsága, az okára végig nem jöttek rá a szerel?k : tankolás után - egy darabig - iszonyú benzinszag az utastérben. :-(( Mindenki öklendezett.

Dózsa György úti WB szervíz . Eléggé szocilista volt még akkor.

Fenntartási költség (4) Évjárat 1989
Előző autója? 353W Következő autója? Kadett 1,3