Autók » Wartburg » 1.3 (1988-1991)

1.3 1.3s (mint sárga)

Hősi halott

Figyelem! Ez az autó nics befejezve gyárilag! Egy csomó javítani való van vele, kiváló hobbiautó! Szuper időtöltéseket ígér és egész jól kiszélesítheti az ember keze alatt a magyarul való káromkodás szókincsét.A hogyazával kezdődő mondatokra szépen rá tud szoktatni.
Egyébként warikról nem lehet rosszat írni, aki szidja, annak nincs igaza, mert 20 év múlva egy mai autót jobban szidna, mert sokkal bonyolultabb és több hibája lesz! Egyszerű szerkezet, aki kicsit tájékozódik,az megoldhat minden hibát rajta. Természetes hogy kopott már. Szinte mindent cseréltem rajta: karburátor, féltengelyek, lengéscsillapítók,szélvédők,full bajuszkapcsoló szerk.,ezernyi kis probléma.
Jó tulajdonságok:magas felépítmény,igénytelen motor, nagy raktér, olcsó alkatrészek (visszapill. tükör 200Ft, szélvédő 3000 bontós)
Rosszak:kilyukad az előgyújtásállító vákuum membránja, onnantól kezdve fullad, ugrál minden.Beázik az ablaktörlő tengelytől kezdve a radiátoron keresztül mindenhol, hátul is az ablak mellett a kasztni illesztettlensége miatt.Mind-mind konstrukciós hiba.Váltót is elcseszték, a ketteshez lassítani kell, hogy simán vegye,az ötödiket meg nagyon hiányolja a motor hogy nincs.90-el hegyen-völgyön elmegy, a 140-et is tudja,de az már 5000 körüli fordulat.Ha jól be van állítva 90-től is nagyon tud húzni még.
Olaj: félszintetikus 10w40 Tesco-t szerette, nem kopogott sokáig vele (wynns öregmotor adalékkal meghintve repül tőle)
Gyújtás:Tesla grafitos gyújtáskábelek (és nincs többé mellé szikra), NGK BP6-os gyetyák.Sokat szerelgettem, hobbiból csupán.
4 napja totálra törték az egészet.

- Bal,-majd jobb féltengely,előgy.áll.vákuum, gyújtás(de csak mert belenyúltak).

Veszprémben Sanyi bácsihoz, aki nagyon szereti ezeket a régi jószágokat és ért is hozzájuk.Lelkiismeretes és jó szakember.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1989
Előző autója? Következő autója? Valami masszívabb