Ennyiért bőven megérte.
Az autó 2007 decemberében került hozzám 108000 Km-rrel az órájában, 25000 Ft.-ért. Előtte Kb másfél évet állt eggyhelyben, bár minden papírja és vizsgálya rendben volt, lényegében alibi autó volt eggy vállalkozónál.
Amikor el akartam hozni, rögtön kellett bele 4db új gyertya, a bennelévő vegyesfelvágott helyére, addig be sem indúlt.
Később aztán, volt időm alaposabban átnézni, az eredménye azonnali cserére szoruló alkatrészek: első fékbetét, középső kipufogódob (katalizátoros volt, de csúnyán felakadtak vele),
motorolaj+szűrő, sebességváltó olajcsere (valami szürke trutyi folyt le belőlle,ezúton üzenem az olajdokinak: 1.1 liternyi kell csak bele), akkumlátor.
A hátsó fékmunkahengerek be voltak szorulva (rozsda ugye), aztán később a műszaki vizsgára kellett a két talpas csap, eggy hátsólámpa, meg a két első sárvédőív javítása.
Az eltelt 1 évben 6000 KM-t mentem vele, ennyiért butaság lett volna beleugranom eggy új autó vásárlásába.
Ami rossz benne:
Nagyon hiányolom belőlle a fékrásegítőt, a sebességváltónak kell némi idő a melegedésre, különben akadozik a 2. fokozat.
Beázik a szélvédőnél és a két első ajtónál, az üléseknek szinte nincs is oldaltartásuk, és a hátsó biztonsági övek is elkelnének néha, a rugózása is lehetne puhább.
Ami jó benne:
Első autóm, hatalmas a csomag és az utastér, nem kell a kuplungal birkózni, nekem még a sokak által szidott autómata szívató is szimpatikus, mert nem nekem kell vele totózni.
Valószínűleg még 1-2 évig használom, aztán cserélem valami kissebb méretű és modernebb formályú autóra. De alapvetően elégedett vagyok az autóval, azt biztosítja számomra amit vártam tőlle.
- Akkumlátor:12000 Ft, mindkét kipufogódob:13000 Ft, féltengely-gumiharangok:1200 Ft,
- fékbetétek (elől+hátul):Kb.8000 Ft,
- hátsó fékmunkahenger:2000 Ft,
- hátsó lámpa (komplett):8000 Ft,
- 1 pár talpas:9000 Ft (német),
- 4 db gyertya: kb.2-3000 Ft.
Én.
A volt kollégáim, örök hála nekik. (általában teherautókat és autódarukat javítottunk)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Suzuki Swift, Daewoo Tico. |