CPB-398
Édesapáméké volt a kocsi!1990 juniusában vették,akkor én még elég kicsinyke voltam!10hónaposan volt benne 8100km 11évesen 31000!Jórészt nyaralni jártunk vele,meg ünnepekkor rokonokhoz...De mögé kötötte az öregem az utánfutót,tele krumplival,és almával,na meg a kocsib a családdal akkor sem ilyedt meg az NDK vas!Komolya gondunk sosem volt vele!2006-ban pár hónapi/csere előtt/én használtam a vasat!Friss jogsival kissé furcsa volt,hogy fordulni nehezen akar,és nagyon hiányzott a szervókormány:)Na és a féket se felejtsük el...Nagy tempónál két vádlit duzzasztó két körös/nyomd meg kétszer,egyszer fogni fog/igencsak kemény fék:)Fogyasztása a faternál 7,5-9liter között volt!Amikor megkaptam kicsit meg lett piszkával,de az 1.4-es 60pacis asztra sofőr vörös fejjel követett!Na de mivel a teljesítménynek ára is volt jött a minimum 12literes fogyasztás:)Még fiatal volt az autó amikor egy kamionos ugy gondolta,hogy nincs szükségünk a jobb oldalára!Így amikor elkezdett korosdoni a jobb első sárvédő /13-14évesen/ elkezdett pöttyözni!Végig garázsban volt tartva,szigorú alváz védelem minden vizsgára!Hatalmas tágas belső!Jó kis ülések,bár a rémisztő kanyarélmények bennem maradnak:)Karsosszéria lakatos csak töréskor látta az autót!7évig munka autóként dolgozott!A 2évesen megsérült rész kivételével gyári kissé már mattuló,de rozsdamentes fényezéssel adtuk el!Imádtam...Most egy 206-osom van,amit szüleim is használnak!Hát nap mint nap visszasírom a nem igazán takarékos,de mocskosul megbízható német vasat!Hálistennek jó kezekbe került az autó!
- AC pumpa,Vízpumpa,önindító,termosztát kihagyott,és hűtő durrant:)
Egy idős wartburg mesterhez,becenevén Karburátorbához:)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1989 |
Előző autója? | Wartburg 353W | Következő autója? | Peugeot 206-van mai napig |