Átjáró- a múlt lehelete
Egy tanyáról vettem, 44000 kilométerrel, szálszakadásos gyári Pneumantokkal - a profilmélysége is jó volt.Még a gyári fóliák(nylon zacskó) is rajta voltak a padlón és az ülésen.
Minden jó volt rajta, csak a hátsó kipufogódobot kellett cserélni.Aztán a középsőt. Az utángyártott alkatrészek borzalmas minőségűek, amelyek nem egyeznek a kétüteművel, azok drágák is. A kipufogó csere után sokkal hangosabb lett az autó.
A főfékhenger menet közben úgy adta meg magát, hogy folyamatos maradt a nyomás a rendszerben. 3. fölé nem kellett kapcsolni.
Az üzemanyag mennyiség visszajelző ledsor hol működött, hol nem. A jeladót kellett volna cserélni.Szerencsére volt rajta napi számláló.
Télen befagyott a zsír a pedálrögzítő csapokba (vagy mibe,- a tengely,amin a pedálok fordulnak), a kuplungpedál csak kézzel jött vissza, egy kis motorolaj segített a gondon.
A váltó mindig csinos kis tócsát hagyott maga alatt, először megijedtem, aztán utána öntöttem, de mint kiderült, nem sok kellett, csak soknak látszott. Visszakapcsoláskor a kettest nehezebben vette (erőből), de működött.
A motorja csodálatos, szépen pörög, nem kell tőle sajnálni előzéskor a 3-at, de amúgy egy kicsit gyengus.Főleg hidegen.
Két olajcsere közt nem volt szintcsökkenés.Az első 70000 km alatt nem kellett hozzányúlni.
A fék borzalmas.Helyesbítek: ÉLETVESZÉLYES! Hogyan lehetett egy 90-es évjáratú autót rásegítő nélkül forgalmazni, mai napig sem értem. Mindig meg kellett hagyni a megfelelő követési távolságot, mert ha előttem fékezett valaki egy izmosat, bajos volt megállni.Pedig régen középtávfutó voltam...
A kasztni...
Az, hogy hogy néz ki, ízlés kérdése. De a merevsége... És a szélzaj 80 fölött elviselhetetlen.
Autópályán vitte a 150-et folyamatosan, ma már nem lennék ilyen bátor.120-nál instabil volt, aztán 140-re kisimult.
Nagyon jól fogyasztott:nyáron simán 6-6,2 ,télen sem ment 7,5 fölé.
Végül felborultam vele, és túléltem. Nem lett komoly bajom, csak zúzódások. A tetőn lévő "kárpit" huzalozása kicsit lerendezte a hátamat. "Átjáró" már nem élte túl, totálkáros lett.A motorháztető és a tető közt csak egy tenyérni hely maradt.
Neem én voltam a hibás!
Szerette a család az autót.Igaz, folyamatosan résen kellett lenni, de ha kézben volt tartva, megbízhatóan tette a dolgát: elvitt ahová kell. Még vissza is hozott.
Ja, és nem rozsdásodott.
Az árát megérte. Ami volt benne, az működött.
- kipufogó, főfékhenger, váltóból folyt az olaj, üzemanyag szintjelző, pedálsor szorult
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1991 |
Előző autója? | passat | Következő autója? | Samara |