Autók » Wartburg » 1.3 (1988-1991)

1.3 Limusin

Anyámmal lakok,macskám van,Wartburggal járok ...

Szóval:els? autóm,egyszer?en imádtam!!!!!!!!!!
Els? gazdájától vettem,15 évesen,170 E Huf-ért,73E km-relvégig garázsban állt,az asszony megsiratta...

Törve elvileg nem volt,csak a két els? sárvéd? cserélve,dehát ez Warnyú betegség.Egész jól nézett ki,f?leg miután egy délután alatt átpasztáztam-vazze,utána a légy elcsúszott rajta!
Megvétel után a faterommal lecseréltük benne az összes folyadékot(olaj,h?t?víz,fékolaj),a váltóolajjal már voltak gondok:sajna nem volt benne...Feltöltöttük,hát mintha kicserélték volna!500 km után újra lecseréltem,áttisztította,még fa**ább lett!Ezenkívül csak benzint és ablakmosót töltöttem bele.

A leggázabb a fogyasztás volt:18L-t beszippantotta városban.Erre volt megoldás a t?szelep csere,csodát tett!Városban 11L,pályán 8,5L,f?úton 6,5L(ez utóbbi nem vicc,90-110-es tempóval).Persze 190Ft-os benyából...(házi kutak)
A vége 145 volt,130 felett már halál:zaj ,mint az orkán,a mocitet? lobogott,ez nem az ? világa volt.Jó lett volna egy 5. sebesség,a 4. már 50-t?l élt-végig.

Király a gázbovden:nem mint a mai elektronikus gázpedálok,gondolkozunk,menjünk vagy se...
Jött a tél.Jó gazdához híven téligumi,papír a h?t? elé,akksi körbeburkolva.Még a -20 -ban is els?re indult,soha nem kinlódott.Igaz ilyenkor a váltó mozgatása felért egy gyúrással,dehát ku*va hideg volt.
Téli gumival maga volt egy traktor:mentem nagyanyámhoz,leálltam elé,induláskor nem akartam tolatni,volt el?ttem egy méter magas hóbucka.Mondja nagyanyám:"Kisfiam ne menj bele,mer elakadsz!"Mondom neki:"beteg vagy,egy Warnyúval???" Persze, hogy észre se vette a kocsi.Nagyi meg csak pislogott, mint hal a szatyorban.

Kényelem az nem volt nagy benne,mondjuk én megcseréltem a két els? ülést,de sokkat nem javított.100 km pont elég volt egyhuzamban vele.Férni viszont minden belefért,és az átláthatósággal sem volt gond:három kocka egymás mellett.

Igénytelen volt,mindenhova elvitt,nem kellett félni,hogy felakad az alja.A tökéletes férfi els? autó.Nem egy csajozós verda,de ezerszer többet ér, mint egy 20-30 éves szétrohadt nyugati,igaz ezt is ki kell fogni,irtó sok a legányolt példány,hiába na:figyelni kell rá.

Két hete eladtam.Szerencsére egy munkatársam vette meg,így mindennap látom.
Vettem egy Borát,de hát az els? mégis csak az els?...

- Féltengely gumiharang:790 Huf
- T?szelep:650 Huf
- Költség még:minden ami folyós-cserélve
- gyertya,légsz?r?,olajsz?r?
- téligumik

Imre bátyám:ingyen csinálta,el?re megbeszélt id?pontban,lelkiismeretesen,én is ott kontárkodtam,még se küldött el a francba

Laci bátyám,nyugdíjas autószerel?:úgy szétkapta a karbit,mint én este kiveszem a fogkefét a pohárból!Egyszer voltam nála:1000 Huf ,ja és mival a barátn?m szomszédja,mindig segített!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Előző autója? Következő autója? VW Bora