A várostáblát elhagyni igazi hazárdjáték!
Hát ott kezdeném, hogy ez volt az első autóm! Igaz már hét éve nincs, meg de leírnám a tapasztalataimat vele kapcsolatban. Egy ismerőstől vettem aki fél évig használta és eladta. Így visszagondolva sok százezret megspórolt magának! Izgatottan hoztam el 2000-ben 10 éves volt és 92000km volt benne. Ami már a próbaúton is kiderült, hogy 80 felett jobbra-balra ment a kocsi! Sebaj alkudtam 20 ezret és a két első gumi csere megoldotta a kérdést! Természetesen kötelezőket azonnal megcsináltattam , olajcsere, légszűrőcsere, bordásszíj csere. Következett kb öt hónap gondtalan autózás míg nem egy hosszabb útról hazafelé tartva elszállt a sebváltó! Valószínű kevés olaj volt benne ami a városba ellátta a kenést országúton azonban beállt! Javítva nem lett, inkább egy a bontóból ami bevált! Ezek után egyre több gond lett a kocsival. Balcsin felforrt a víz, mert nem nyitott ki a termosztát. Többször csinálta, hogy leállt és utána nem indult, ami elég ciki szombat délelőtt a város közepén! Javára legyen mondva, hogy a leghosszabb útját Nagykanizsa-Zadar abszolválta egy gyújtáselosztó fedél cserével! Ja és jobban megnézték, mint az új autókat! Ami tetszett benne a nagy csomagtartó és nagy beltér. Ami nem, hogy a vége felé már kimenni a városból hazárdjátéknak tűnt, annyira megbízhatatlan volt! Egy ötödik sebesség nagyon hiányzott, a kaszni nagyon rozsdásodott főleg a kerékjárati íveknél, az ajtó télen befagyott az utángyártott hátsó dobok két évet nem bírtak ki! Összegzés: az együtt töltött 7 év alatt a kocsi vételáránál több lett ráköltve és mégsem volt jó! Visszagondolva az én autóm egy visszatekert órájú leharcolt példány volt, mert aki újonnan vette fele ennyi gondja sem volt!
- sebességváltó, termosztát, AC pumpa, kuplung szerkezet kétszer, feszültségszabályzó, hátsódob kétszer, akkumulátor kétszer,fékmunkahenger, kerékcsapágy, stb
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1990 |
Teljesítmény | (3) | Km vásárláskor | 92000 |