A rettenet
A minőségről és megbízhatóságról nincs mit mondani. Egy veszedelem volt. Lépten nyomon meghibásodott. Szétesett váltó, szétesett kuplung, felrobbant hűtő, elszakadt gázbóvden, kirepedt benzin vezeték ( ami szépen a motorra csorgott) ,állandóan cserélendő AC pumpa, széthullott vízpumpa, stb ,stb...brrrrrrrrr...
8 év után a kormányon és a sebváltón lévő műanyag teljesen kirepedeztek. A C oszlopon lévő gagyi műaanyag borítás teljesen kicsavarodott a hőhatástól. Az ülésnek semmi oldaltartása sem volt és a kocsi amúgy is gyenge kanyarstabilitása miatt rendesen lehetett kapaszkodni a kormányban. A lgviccesebb az volt, hogy az ablaktörlő csuklója, a műszerfal alatti polc hátulján volt. Ez a gagyi polc, helyettesítette a kesztyűtartót. (röhejes volt) ,tehát folytatva a sztorit: Ha erre a polcra tettél valami, abba simán beakadt az abalaktörlő csuklója..
A vezetékek kötegekben lógtak ki a műszerfalból.
A biztosítékok (ami a motortérben volt) állandóan elpiszkolódtak.)
Fék : Baromi gyenge volt és megbízhatatlan ( majd elfelejtettem : a főfékhenger többször is kilyukadt ,emiatt töbször ment el a fékhatás..)
Váltó: Óriás utakon járt ,de viszont baromi nehéz volt betenni sebességbe. Egyesbe nagyon nehezen lehetett betenni, de a kettes sem volt sokkal egyszerűbb. A hátramenet egy külön kihívás volt. Az 5. sebességet kispórolták, pedig az elkélt volna bele.
Futómű : LAbilis és életveszélyes. Nagyobb sebessgénl ( értsd : 130 -140) A fülsüketítő menetzaj mellett borzalmas instabilitás kezdődött. HALÁLFÉLELEM!!!
Légellenállás : Az volt. Olyan volt, hogy már 50-nél süvített a szél ...borzasztó dobozforma konstrukció..
...na jó, befejezem. Még órákig ecsetelhetném, hogy mennyire xar volt...
Hihetelen szánalmas autó volt. A kelet-németek bosszúja.
- 10 év alatt ?? Szinte minden: sebváltó (!! 15.000km-nél) kuplung tárcsa, szerkezet ,(2x volt cserélve) , hűtő ("felrobbant" a gyári) , kipufogó rendszer (vagy 3 -4 alkalommal) , féktárcsák, betétek( sokszor), gömbcsuklók, kerékcsapágyak, generátor , önindító(2x) ,AC pumpa ( 15.000 km-enként) , az összes benzin vezeték, gyertya pipák, vezetékek , ablaktörlő motor, hűtő ventillátor, fékgomba (nagyon sokszor) , hőgomba (még többször ,emiatt sokszor felforrt a víz,) ja : vízpumpa (2x) , féltengely cserék, csomagtartó zár, bóvdenek ,,,,meg még egyéb apróságok,...(heti rendszerességgel jártam a szerelőhöz.)
maszekok,amennyi pénzt ott hagytam náluk, simán vehettem volna valami normális autót.
Fenntartási költség | (1) | Évjárat | 1989 |
Előző autója? | Lada 1200 | Következő autója? | Suzuki Swift |