A legjobb Merkuros!
A Merkúros áremelés el?tt vettünk egy kiutalást (90 novemberében) 20-ezerért, ez kétszeres ár volt, az eredetileg befizetett 10000 Ft-os el?leghez képest, így került a kocsi 270E-be a special 260ezrével szemben. A deluxe többletszereltsége: 1.tolótet?, ami hülyeség, mert melegben úgyis csak a nap sütne be rajta tovább rontva a helyzetet, hidegben meg a meleg megy ki a hézagjain. Ez utóbbit onnan tudom, hogy havas tet?nél csukott állapotban a tolótet? környékén nagyon hamar leolvadt a jég. A szigeteltségi gondot jelzi még: a tet?nyílás körül pár év alatt levált a bels?kárpit. A színválasztásnál egyébként számításba kellett venni a tet?ablak plexijének színét is.
2.különbség: els? ködlámpa: ebb?l három garnitúrát sikerült lepadkázni.
3.különbség: a gumi 175/70-es mérete az "S" 165-ösével szemben.
A csomagtartó méretével még a VW Ventót is alázta, nem beszélve a kombi BMW-r?l. Minden befért, bár néha a hátsó futóm? küzdött a teherrel. A motor a 2-es golféval egyezett, viszont a legendás VW, meg Bosch feliratokból egyet sem találtam sehol. Hálistennek a váltó az NSZK testvérénél rövidebb volt, így életveszélyes tempót nem volt könny? elérni. A f?tés gyenge, fullon (2.ventillátor fokozatban) sem olvadt le a szélvéd? szélér?l a jég 200 km-en keresztül, meg a fagyott kóla sem engedett fel teljesen. Dicséretére legyen mondva a hátra is vezetett f?téscs?. Az els? üléstámla jó Wartburgosan szépen elferdült az évek során, a hátsó ablak meg nem tekerhet? le teljesen, tovább rontva a szell?zési lehet?ségeket. Ezen még 2db hátsó ködlámpa vollt a mai trenddel ellentétben, a fényezetlen lökhárító pedig anyagában színezett(szürke és nem fekete)
- fúvóka bedugult
- kipufogót lepadkáztam, de már sohasem lett a régi.
tesóm hapsija, de azért megkérte az árát.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1990 |
Előző autója? | 120L | Következő autója? | Nissan Almera |