Autók » Volvo » Xc90 (2002-2006)

Xc90 Volvo XC90 3,5 full extra

Tetszetős kulső/belső, halvány tartalom

Aki megnezi nepiteletemet annak bizonyara feltunik hogy bar az en Volvo XC90 -em gyakorlatilag ket eve hibatlanul uzemel ennek ellenere relativan alacsony osztalyzatot kapott. Az indokaim a kovetkezoek (s amiert mindig figyelmeztetem azon ismeroseimet akik ezt a tipust szandekoznak megvenni):
Ami jo: nepszeru, elegans kulso, elfogadhato teljesitmeny, korrekt belso kialakitas.
Ami rossz: iszonyuan magas fogyasztas varosi ciklusban, rendkivul rossz az auto fordulasi sugara (a kocsi meretei messze nem indokoljak) oly annyira hogy egyes melygarazsokban-bol illetve normal autoknak epitett teremgarazsokban faraszto es problemas a ki-be allas a tolato radarral egyutt is.
A beepitett telefon (vszinu egy Ericsson) elkepesztoen rossz illesztesu, az autobol inditott hivasok donto resze (a telefon/antenna/kihangosito szett miatt) elvezhetetlen,csikorog,visszhangos, mig az ugyanonnan, az autobol inditott kezi telefonokrol minden ok. A telefon menurendszere tul egyszeru s ez jellemzo az auto teljes szorakoztato elektronikai/menu reszere is -ez nem indokolhato koltseg okokkal mert az/egy autoban az elektronika kerul fajlagosan a legkevesebbe(!). Ide kivankozik meg a beepitett DVD/PLaystation rendszer menuje amibol hianyzik szerintem egy TV tuner (nem kerult volna semmibe beepiteni)
A 4kerek meghajtashoz hianyzanak azok a kiegeszitok (diffizar stb) amelyek megkonnyitenek az igazi terepen ill havon valo indulast,kozlekedest ezert az auto inkabb egy tipikus aszfalt jeep . Menet kozben az a magas epitesnek koszonhetoen nagyobb az a velt vagy valos billenos/billegos erzes ami mas terepjaro kategora autoban nincs meg... (ez szubjektivum)
S altalaban sok olyan apro kiegeszito hianyzik ami mas hasonlo arfekvesu autoban benne van.
Osszefoglalva: az auto nem rossz osszesegeben de a 85.000 euros arahoz kepest sokkal jobbnak kellene lennie ill. szamos menettulajdonsaganak messze javulnia kellene. Igy egy jopofa, tetszetos kulseju/belseju luxus terepjaro atlagos teljesitmennyel.

- Gyakorlatilag semmi.

Fenntartási költség (4) Évjárat 2004
Előző autója? E Következő autója? Talan a Volvo 70 szeria jobb
Verdikt (5.6/10)

Volvo Xc90 2002 (2002 - 2006)