A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Volvo » Xc60 (2008)

Xc60 D5 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

A család nagy barna mackója.

Szöveges ítélet

A család hirtelen két gyerekkel lett több, ezért nagyobb és biztonságosabb autóra volt szükségünk. Először nem Volvo XC60-ban gondolkodtunk, de nagyon megtetszett, megnéztük és azonnal megvettük.
Nem egy fürge autó, de stabilan tudja, amit írnak és mondanak. Ennek az évjáratnak a váltója még hosszabb ideig "gondolkodik", de ha meglódul, akkor már élvezet az autózás. Azért is vettem meg, mert tudom, hogy családom biztonságban van, ha ütközésre kerül a sor. Gépjármű balesetek elemézésével foglalkozva van rálátásom erre. :-)
Mivel számos vezérlő egység van benne, ezért a hiba lehetőségek tárháza is nagyobb. Az első meglepetést a részecseke szűrőnél a jeladók okozták, amitől a legrosszabb helyzetben korlátozott le a kocsi. 2.500 motorfordulat és nem kapcsolt fel a váltó. A márkaszerviz rögtön a váltóra gyanakodott. Jeleztem nekik, hogy az 1594 és 124 Celsius fokos jeladók talán gondot okozhatnak. Ja, ők azt nem vizsgálaták... Pedig nem ártott volna, mert ezzel a hiba megoldódott. Itt kell megjegyeznem, hogy az automataváltó olajat nem kellene cserélni, de javaslom 120.000 km után. Ez kb. 80 -100.000,- Ft-os költség, hivatalos márkaszervizben.
A termosztát hibáját a márkaszerviz nem találta meg, ezért el kellett vinnem a Udvarihoz. Minden elismerésem az övéké! Elfogadható áron és kiváló műszaki felkészültséggel, a probléma okát és annak megoldást keresve dolgoznak.
Az összekerékhajtás csodás. Tükör jégen, vagy 15%-os havas emelkedőn laza könnyedséggel megy előre. Lefelé sem volt gond. Fantasztikus!
A kanyar stabilitása kellemes meglepetés volt. Ahhoz képest, hogy milyen magas, nagyon jól követi az éles kanyarok vonalát.
Ami nem tetszik benne a megfontolt váltó és motor reakció. Meg kell szokni, hogy a hajtáslánc gondolkodik, tehát aki hirtelen ki akar "lőni" a kereszteződésben, az ne ebben a kocsiban gondolkodjon, mert legalább 1 másodperces késésben van kocsi. Nyilván számol, osztja a nyomatékokat és leszabályoz, mert ezzel a kocsival kipörgő kerekkel még nem sikerült elindulni!
A feleségem részvett egy vezetéstechnikai téringen... a kocsi szinte mindent megcsinált helyette, így nem volt nagy élmény a tréning.
A gyerekek imádják (Apa is :-)) ), jól elférünk benne. A csomagok sem jelentenek gondot. A tető csomagtartóhoz viszont létra kell (pedig nem vagyok alacsony), mert magas az autó.
Hátsó tolató radar nélkül nem ajánlom, mert hátul semmit nem látni. A gyerekek miatt utólag tolató kamerát is szereltettem bele. Megérte! A parkolásnál megfizethetetlen.
Csak azért nem kap 10-est, mert sok vezérlő egység bonyolultá teszi a rendszert, de ez már inkább szakmai ártalom részemről. Javaslom a casco-t, mert a legkisebb koccanás javítása is nagy költséggel jár. Pl.: távolságtartó radar, xenon fényszórók, stb..

Hibalista

- A részecskeszőrőnél a hőmérséklet érzékelők, ebből következően a motor és váltó a legváratlanabb pillanatban (pl.: előzés) lekorlátozott. :-) - A termosztát meghibásodott, a motor hideg időben túlhűtötté vált és nem volt fűtés.

Ide hordtam szervizbe

Volvo Ivanics (Kártya utca)

Értékelése: 3

Másik szerelő értékelése

Udvari Automobil (Tengerszem utca)

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2009
Kényelem (9) Használati időtartam 3 év
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 99000
Megbízhatóság (9) Vezetett km 42000
Szerviztapasztalat (7) Átlagfogyasztás 9 l
Előző autója? Golf Következő autója? XC60
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Volvo Xc60 2008 (2008)

További ítéletek (18 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)