Autók » Volvo » V90 (2016)

V90 D4 Inscription

Szürke tégla

Fél éve van nálam az autó, eddig 15.000km-t tettem bele. Az eddigi (Passat / Superb) kocsijaimhoz hasonlítva elegánsabb, kényelmesebb, több luxusra emlékeztető funkcióval megáldott jószág. Nekem ez az első automata kocsim, de könnyű volt megszokni, segíti a mindennapjaimat, viszont a fogyasztás (7,5l/100km) és a kicsi (55l) tank nem lenyűgöző. A hivatalos tesztekben is megénekelt fedélzeti rendszert könnyen megszoktam, kezelhető, de talán egy kicsit sok. Kényelemben mindenképp a korábbi autóim fölött áll, viszont helykínálatban a Superb kenterbe veri. A felhasznált bőr (?) tartóssága kérdéses, majd 4 év múlve visszatérünk erre a témára. A nagy önsúly ellenére megfelelő az útfekvése és a (vész)fékezéssel sincs gondja. Műszakilag nem érzek gyenge pontot az autón.
Az egyéb kényelmi extrák mint rentgeteg irányba állítható ülések, a Volvo on-call szolgáltatás, a zene megfelel az elvárásaimnak.
A motor rugalmas és számomra jól mozgatja a bódét. Ugyanakkor halk, halkabb mint az elődök.
Negatívumként a kisebb helykínálatot, a rekeszek hiányát (pl szemüvegtartó és egyéb tárolók a cosmagtérben), és a kis tankot említeném.

- 2019 01 Az automata rögzítőfék kiengedésével volt gond 340km után, de megoldották a szervízben. - 2019 06 Az Ad-blue adagolásnál akadtak gondok, de a szerviz ezt is orvosolta szoftverfrissítéssel és tisztítással - 2019 07 20.000km-nél első szerviz - ismét SW frissítés

Autentik Győr - garanciális

Fenntartási költség (5) Évjárat 2018