ló(erő)ugrás
Tudjuk, hogy szép (nem találkoztam még olyan emberrel aki kifogásolta volna, dícsérőt viszont rengeteget kapok), nagy, kényelmes, biztonságos. Ehhez még hozzátenném, hogy sportos a futómű (alap), csendes menet közben (alapjáraton hallatszik). Akkor most a lényeg: ha 2018.04 hóig gyártott d3 AWD-t látunk jó áron, azt ne engedjük el! Persze sajnálkozzunk a 150 lóerőn, meg a leglassabb motoron, de csak az alku kedvéért. Titkon tudjuk, hogy a leggyorsabbat vettük, ez a hiba könnyen kijavítható. De miért? Mert ehhez a tipushoz még van "javítási" lehetőség, késöbbiekhez, benzinesekhez már nincs (még, 2022. júniusban). Jó de mennyi a javulás? Azt tudni kell hogy egyesek szerint ez a d5 motorja lefojtva. Az biztos, hogy dupla kiegyenlítő tengely és duplaturbó jár az összkerék mellé. Ilyen csak a vw 240 lóerősébe, a merci 258 lóerősében 2 literes dízelében van (jaguárt és egyéb márkát nem emlitenék). És még a BMW 525xdbe volt 2020-ig. Tehát minden tekintetben alkalmas a magasabb teljesítmény leadására. Az automata 480nmig biztosan bírja (d5 annyi, 8 gang). A megoldás több is lehet: BSR, Rica, Ricaab stb, 800EUR körül, számlával. Északiak, tehát tudják mit csinálnak, rosszat nem olvani róluk sehol semmit, és van forgalmuk, brandjük, honlapjuk stb. Eredmény 240 körüli ló és 480-500 nm körüli nyomaték Ecu frissitéssel. Én cseheknél a BSR-t választottam, azonnal ráértek és nagyon kedvesek. 2 óra és megvárható. Ha van drámai különség, akkor ez az. 11 helyet 7 körüli gyorsulás. Fogyasztás, hang, váltás ugyanaz. Szóval ez a világ legfolytottabb motorja véleméynem szerint. És pont egy szép volvo, ami igen szerethető egy darab.
- semmi
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2018 |