Autók » Volvo » V70, Xc70 (2007)

V70, Xc70 XC70 D5

Szépséges családi autó

Az autót imádom. Az előfordult hibák csak az én maximalista igényeim miatt tekinthetők hibának. Az autó gyönyörű és extra kényelmes. 6-8 órai vezetés után sem sajgó fenékkel és háttal szállok ki belőle.
Évek óta Audit szerettem volna venni, de valahogy bekerült a látókörbe az új XC70. Egy hétvégén a fiammal elmentünk egy márkakereskedőhöz, kívül-belül átnyálaztuk a kiszemelt modellt. Utána átmentük egy Audi márkakereskedésbe, és a másik opciót az All road-ot néztük meg. Óriási különbség volt a beltér kialakításában. Magasan a Volvo nyert (ez nagyon meglepő volt). Majd jött a mérlegelés: XC70 vagy All road. Végül az XC70 nyert. Bár a külsőt és a motor teljesítményt tekintve az Audi nyert, azonban a felszereltséget végignézve, ár-érték arányban magasan a Volvo jött ki jobban. 15.5 millióból egy alig valamivel alap felszereltség feletti All road 3.0. TDI-t sikerült volna venni, míg az XC70 D5-ből ennyiért csak alig maradt ki valami.
Az autót a családom is imádja. Az integrált gyerekülésből a fiam alig akar kiszállni. Én imádom az ülés fűtést és szellőztetést, az okos tempomat-ot, az állati könnyen és praktikusan kezelhető navigációt (a beépített kerék szenzorokkal), a lejtement vezérlést, a négykerékhajást (meredek utcánkban télen csak így lehet felmenni).
Amit már régen várok, az a Navigáció frissítése. A lefedettség elég jó, a POI-k hiányosak, és kicsit gagyi a grafikája. A kijelző a legjobb helyen van, a műszerfalból kiemelkedve, nagyméretű, de felbontása lehetne nagyobb.
A D5-ös 185 lóereje lehetne kicsit több, a nyomatéka nem rossz. még mindig nem értem, hogy a Volvo miért állt meg az 5 hengernél, miért nem csinál 6-hengeres dieselt. A T6-os motorja nagyon erős, de zabagép (más opció nincs).

- 1000 km körül hűtő modul hiba, motor melegedés (nem ment a hűtő ventillátor) - szervízben javítva, utána rendben volt. Most globális modell visszahívás keretében hűtő modul csere (bár már nem volt vele probléma).
- Csomagtér ajtó keményen nyekergett menet közben. Szervízben megzsírozták, azóta rendben. Futóművel kapcsolatban ugyanez a probléma (silent blokk száraz volt). szervíz rendbe tette (ismét kis zsír hiány), azóta rendben.
- Tető ablak időnként nem csukódik be, mintha akadályba ütközne - visszatér nyitott állapotába. A szervíz tanácstalan, nem tudják reprodukálni a hibát.
- A bluetooth-os telefon kihangosító rendszeresen elveszti a kapcsolatot a telefonnal a legváratlanabb helyzetekben, de ez vélhetően inkább a telefon hibája (HTC touch diamond)

Ivanics, Budapest.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2008
Előző autója? Toledo (1,9 TDI, tuningolt, 140 LE) Következő autója? Ha kínai lesz, akkor biztosan nem Volvo, inkább Audi
Verdikt (7.5/10)

Volvo V70, Xc70 2007 (2007)