Autók » Volvo » V70, Xc70 (2000-2006)

V70, Xc70 D5 163 Le

Mindenttudó olajkályha Vovo V70 D5 2002

Egy éve vásároltam Szombathelyen Olasz import aúto. Az akkor éppen megnyílt bükki Volvoszervizbe vittem átvizsgáltatni, ők ajánlották megvételre az aútót. Egy-két hibát ki is derítettek (futóműszilentek, kormányösszekötők) ennek javítási költségét sikeült is lealkudni. Amúgy jó állapotú volt az autó, törve nem volt, az órában és szervízkönyvben lévő 150000km reálisnak tűnt. Most 181 ezer van benne, komolyabb hibát csak a tankban lévő szivattyú elromlása jelentette, aminek következtében megállt az autópályán úgy, hogy még volt benne gázolaj. Trélerrel kellet elszállítani a szervízbe ahol megállapították a hibát, sőt ajánlatot is kaptam a javításra, ami 140 ezerbe kerülne a szakszervízbe, ebből 110 ezer a szivattyú. Azóta így járok, csak figyelni kell ,hogy 1/3-ad alá ne kerüljön a gázolajszint, mert addig nincs baj. Már érdeklődtem bontóban 35000-ért be lehet szerezni úgyhogy most már rászánom magam a javíttatásra.
Amúgy csak szuperlatívuszokbam tudok beszélni az autóról, , kényelmes takarékos (átlagfogyaszásom a 30000km átlagában 6,5 liter,télen inkább 7-7,5 klíma nélkül 110es tempónál 5,7l) nagy és legfőképpen gyönyörű és szerintem a hangja is szép. Régi vágyam volt ez az autó, nem bántam meg.
Kár hogy nincs benne ülésfűtés vagy állófűtés, télen nagy hasznát látnám.
A motor jó erőben van(340Nm 1750-3000), nem sűrün kell visszakapcsolni, városban 55-ig le lehet ereszteni a sebességet ötödikben, majd finom gázadásra szépen elindul. Nincs úgy kihegyezve a motor, mint a mostani dízelek (2l-es dízelek már 400Nm-nél tartanak), nagyon széles fordulatszámtartományban használható. Nem kifejezetten sportos autó (ha olyan lenne nekem nem ilyen lenne), sőt, de ha kell lehet vele sietni (nagyon), viszont sokkal jobb nyugisan sétakocsikázni vele. Rájöttem, hogy akik sietnek, azok minnél hamarabb ki akarnak szállni az autójukból, mert nem érzik ott jól magukat (lásd szuzukisok). Én jól érzem ott magam.
Csak ajánlani tudom!!!

- Tankban lévő szivattyú
- Első futómű szilentek, kormányösszekötők
- generátorcsapágy

Volvo szerviz Bük

Fenntartási költség (5) Évjárat 2002
Előző autója? clio 1.5 dci Következő autója? VOLVO
Verdikt (7.5/10)

Volvo V70, Xc70 2000 (2005 - 2006)