Autók » Volvo » V70, Xc70 (2000-2006)

V70, Xc70 V70 Momentum

Kényelem, teljesítmény, megbízhatóság

Mikor megvettem mindenképpen kombi, bőr, automata minimum elvárással indultam. Vegyes használatban van, város-közút-autópálya, fogyasztására maximum az autópálya és a magas sebesség volt rossz hatással. Volvóm nem volt előtte (trabant,bmw 3,opel vectra), a várakozásnak és a hírének megfelel. A belső tér a mai napig kitűnő állapotban van, pedig sem én sem a gyerekek nem kíméljük. A bőr belső a műszerfal és az ülések is szinte hibátlanok, a váltó kopott meg egy kicsit. Fogyasztása teljesen megfelel számomra. Nehezen fogok megválni ettől az autótól. Néhány hibája, vagy zavaró részlet: kicsit hangos, a többi dieselhez viszonyítva. Nekem nem elég feszes a futómű és túl nagy ívben fordul meg. Sajnos nincs benne aux kimenet, így zenét a mai technikával körülményes hallgatni, én most egy okostelefon+fm transzmitter kombóval dolgozom. Szerintem a hátsó ülésnél a lábaknak egy kicsit szűkös a tér, bár én ritkán ültem hátul.
Ami a mai napig a v70 mellett szól, hogy 360 ezer kilométer és hat év után a kötelező olaj és szűrőcserén kívül mindössze 2x kellett szervizbe vinnem.

- Automata váltó vezérlés, 259000 km volt benne 300 ezer forintért csinálták meg 2 nap alatt, elárulták hogy a hűtés kevés a váltónak, emiatt nyári hőségben nem érdemes 210 km/h sebességgel repeszteni. - Első féktárcsa és betét csere, 320000 km!!! nem tévedés. - EGR szelep és elektronika csere 359000 km, ez 165 ezer forintba került. - Futómű állítás 3x a hat év alatt, darabja 6 vagy 7 ezer forint. - Üzemanyag nyílás ajtó nem nyílt ki 3 évig, emiatt a szervizjáratból kellett nyitni, majd egyszer csak kinyílt, viszont azóta is nyitva van. Senki sem tudta eddig megcsinálni!

Automata váltó: Hajdúsámson, rendben volt minden

Minden más olajcsere,egr,fék: Budaörs

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Megbízhatóság (10) Vezetett km 205000
Előző autója? vectra Következő autója?
Verdikt (8.8/10)

Volvo V70, Xc70 2000 (2005 - 2006)