Jámbor, erős bunker
Kezdjük az elején.
Nagy kombit akartam, mert a családon kívül a zenekart is vinnem kell (mellesleg jegyzem meg, hogy arra nem elég, mert minden hangszer nem fér bele - kell az utánfutó is). Dízelt akartam venni, mert csak :) Tudom, hogy nem feltétlen racionális döntés tizenéves modern dízelt venni, sokan probáltak lebeszélni róla.
A logika a következő volt:
1. Az autót 1.2 millióért vettem, ha a dupláját rá is kell költeni, akkor sem értem el egy új, kiskategóriás kocsi árát, pedig akkor már minden kritikus alkatrész ki van benne cserélve (persze ehhez kell egy jó alap).
2. előtte egy 1.4-es benzines Seat Leon-om volt. Sokat emlegetjük azt, hogy alulmotorizált autó nem fogyaszt kevesebbet. Ezt alá tudom támasztani. A Leon fogyasztását nem lehetett 7-7,5l alá vinni, az 1 literrel és egy hengerrel nagyobb V70 eljár max 5 literből. 3 hónap alatt kitermelte az autó a generátorcsere árát. Akkor miről beszélünk?
3. Elég gyakran megyek autópályán, olyan autót szerettem volna, ami 130-as tempónál is komfortos, mert a Leon 4000-et pörgött 130-nál, beszélgetni sem igen lehetett benne.
Egyébként jól haladok a költésben :) Mégis boldog vagyok tőle. Kell hozzá pénz, az biztos, de ha jó, elképesztő kényelmes, csendes bunker.
El sem tudom képzelni, hogy új korában milyen lehetett.
Még valami: nem volt az autóban IsoFix gyárilag, de van gyári volvo IsoFix kit, ami utólag beépíthető - imádom a svédeket :)
Ami nem tetszik:
-külső méretei ellenére a hátsó traktus nem elég nagy, magam mögött (193cm) nem férek el.
-csomagtérroló nyikorog, ezért azt általában kiveszem (ez legyen a legnagyobb baj)
- Ezek ki lettek javítva: - Generátor - Izzítógyertya (4 az 5-ből) - Porlasztócsúcs (1 az 5-ből) - Szilentek - Kormányösszekötő - Kerékcsapágy - Üzemanyagszivattyú - Ezek még hátravannak: - műszerfal (szériahiba) - lendkerék (már kicsit kerepel, hajtom, amíg lehet) - akkumulátor (télen valószínűleg cserélni kell)
Volvo DokiSegítőkész, gyors, profi, telefonon keresztül releváns segítséget nyújt
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Leon | Következő autója? | V70 |