Autók » Volvo » V70, Xc70 (2000-2006)

V70, Xc70 2.5 TDI

A legjobb kombinacio

Az autohoz egy ismerosomon kereztul jotottam aki becsuletesen szerviszelte az autot igy nem feltem attol, hogy nagyon rossz autot vennek tole, DE!!!
Az autot egy nagyon jo felszeret 2.5 TDI 140 lovas verzio volt.
Csak a navigacio illetve az elektromos ulesek hianyoztak.
Nekem ezek nem nagyon hianyoztak es negyon elegedett voltam az autoval.
Hosszab utakra hasznaltam es amivel nagyon elegedett voltam azok az ulesek amiker meg egy normal BMW - ben sem tapasztaltam. A masik a fogyasztas nekem a szlovak es a magyar utakon es autopalyakon 6.2 lit. volt az atlag es amit le tudtam hajtani egy tankolasra(70lit)az valami 1150 km volt. Ami nekem megdobbento az, hogy 1700 kg uresen es 5 hengeres es ilyen fogyasztast tud produkalni, a mai csucs technikas 1.6 TDI motorok tudjak ezt felolmulni, de ott mar nem beszelunk ilyen teljesitmenyrol illetve sulyrol. Szolval nem tudom mi lesz a kovetkezo autom, mert ebben megtalaltam az igazi kombinaciot, kenyelem, biztonsag, szuper fogyasztas. Pakolni is nagyon lehet, kenyelmesen kombinalhato es varialhato. A kulsojert sem kell szegyenkezni mivel nagyon szep kerekekkel nagyon szep es elegans.

Az elegedetsegem olyan fel evig tartott miutan el kezdottek a problemak.
Mivel tudtam, hogy felsobb kategoriat vasarolok nem vartam hogy olcson fogjak javitni illetve az olcso alkatreszekre. A kerek felfuggesztes javitas nem volt gond mivel csak mechaninakai munkat kellet vegezniuk a javitoknak. Ezzzel nem is volt gond. De egy nap reggel ugy kelletm hogy gyujtas utan nem volt teljesitmenye azaz egy fabiaval sem mertem volna versenyeznni. Annak orultem hogy legalabb megyen az auto es el tudok menni vele az uticelomba. Szoval folytattam az utam Pozsony ig ami kb 600km volt de semmi zaj vagy mas hangot nem adott ki az auto csak a fogyasztas ment le olyan 5,5 literre a teljesitmeny vesztes utan. A karacsonyi unnepek utan az volt az elso hogy szerviszbe vigyem. Pozsonyba vittem a Volvoba hogy biztosra menjek a javitassal. Ott nem tudtak nekem megmondani hogy mi a baja. Turbo, legtomegmero, EGR ventil, motor tartok, motor elo melegitok, csere es majd ez utan biztos jo lesz az auto hozza teszem az ar 1000 € + munka lett volna. Mivel nem nagyon akartam el hinni, hogy ennyi mindent kene rajta csinalni, szoval el vittem masik szervizbe ahol ismertek is egy kicsit. Ott azt mondtak, hogy minden okes de az EGR ventilt ki csereltek. Az auto meg mindig nem nyerte vissza a teljesitmenyet. Szoval igy jartam vele tovabb. Aztan Kassara vittem ahol duplan nem tudtak megjavitani. Aztan egy veletlen talakozas alkalmaval kaptam egy osztrak szerelore tel. szamot es igy oda vittem szerelni. O Rokton meg mondta, hogy ez elektronikani hiba nem turbo es stb.., de ido kell neki hogy megalapitsa a hiba forrasat...Kozben az autot mar arultam mert ra jodtem, hogy senki nem ert hozza es ilyen autoval csak problemam lesz a jovoben is... Szoval az osztrakok megtudtak javitani ahova 3 vittem el- nagyon profik.

AZtan az autot el adtam es meg mindig keresem a melto utodot.

Mindenfele keppen szeretnek meg ilyen autot csak ujabbat keves km errel..

- Hat hol is kezdjem mert annyi minden volt rajta javitva. - - A felfuggesztesek amik a szlovak ill. magyar utak miatt gyakoriabbak mint mas orszagban-750€ - Teljesitmeny vesztes - zarlat az autoban olyan 400€ kerult mire ra jodtem az igazi hibajara Senki nem ert hozza rendesen csak az osztrakok vagy a nemetek!!!!! -

Pozsony Volvo - PLKV AUTO: Ertenek hozza, de keresni is akarnak szoval 10 hibabol 3 ami indokolt is.Kassa Volvo - Nem ertenek hozza mindent csak cserelnek es majd csak jo lesz az auto.Becs Volvo: Magas szintu tudas szintel rendelkezo szerelok javitjak az autokat, es ertenek is a Volvokhoz.Nagyon becsuletesen allnak a dolgokhoz igy mindig elegedett voltam, bar azt az ember meg ios fizeti.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2001
Megbízhatóság (7) Vezetett km 207000
Előző autója? 540i e39 Következő autója? Fabia
Verdikt (6.6/10)

Volvo V70, Xc70 2000 (2005 - 2006)