Autók » Volvo » V60 (2010)

V60 D6 Twin Engine

Játékos ribanc

Nagy és lomha D3-as XC70-ből ültem át, az első két gödörnél majdnem agyrázkódást kaptam a merev futómű miatt, az előző manuális váltó volt, úgyhogy az első 1000 km-en szorongattam jobb kézzel az automata kapcsolóját, mintha az életem függött volna tőle. Első úton az autópályán szerettem meg igazán, nyomtam neki finomkán, odanézek 170. A távolságtartó automatika a kedvencem, felhúzom 140-ig, beállok a tempóba, utána semmi dolgom: lassít, gyorsít, beállíthatom a követési távolságot is, óriási császárság. Emeleten lakom, úgyhogy tölteni ritkán szoktam, nincs nagy tapasztalatom vele, Budapesti forgalomban 8.5 liter körül szippant, igaz, szeretek sportosan indulni. A gyerek biciklije azért nem fér már be hátra, az XC-be négy is simán belefért. A sportos bőrülésnek árult agyondícsért Volvo-gyönyörűségben olyan érzésem van, mint nagyanyámnál a linóleummal borított hokedlin, igaz, a hátam szereti, de a tapintása ótvar. A hátsó ülésre kétszer 50 km-re ült be egy gyermek és két kisebb felnőtt, visszafelé az életüket adták volna az anyósülésért. A középkonzolon két félliteres palack fér el egymás előtt, pont a könyökömnél, de ha csak az elsőt használom, elviselhető. Összességében sokkal jobb vele jó úton, mint az XC-vel, de a következő XC hibrid lenne. Szeretem a letisztult formáit, az elegáns megjelenését, a 70-esben inkább éreztem magam milliomos orvlövésznek, ez kifejezetten csajozós. diszkréten világít ahol kell, elöl utazni benne királyság.

- Holland importból jött a kocsi, első szivargyújtóban nem volt áram, a biztosíték volt az oka, két elektromos ablakemelő éjszakai világítása nem működik, azzal még nem foglalkoztam.

Udvari Volvo-ba hordtam az előző XC70-est is, nagyon megszerettem őket, skandináv higgadtság és pontosság. Állapotfelmérés után telefonos egyeztetéssel megbeszéltük, mire lesz szükség, minden alkalommal a beígért határidő előtt jóval készen volt a kocsi. 5 éve járok oda évente, biztonságban érzem magam velük.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2015
Teljesítmény (10) Km vásárláskor 195000