Autók » Volvo » Suggä (1953-1958)

Suggä TP 21

Trrrrrraktor

Imádom!Imádom!Imádom!
A formáját, a nyersességét, a fapados kényelmet, úgy ahogy van. 51 éves, és pöccre indul. Fincsi 3700cm3 hengerűrtartalmú, oldalszelepelt 6 hengeres soros benzines motor dolgozik benne. Utazósebessége 60km/h, viszont ezt az útburkolat minőségéről függetlenül (aszfalt, földút, sár, erdő) tudja. Belülről kapcsolható négykerékhajtás, felező, első-hátsó diffizár. Azt azért elárulom, hogy nem napi használatban van....:-))))
Annak idején kizárólag a svéd hadsereg használta rádiósautóként egészen a nyolcvanas évek közepéig.

- Semmi nem romlott még el rajta. Hibákkal vettem, amit már kijavítottak. Ez nem volt egyszerű mutatvány, mert szinte semmi nincs már hozzá. A mázli az, hogy az alkatrészei úgy vannak kidolgozva, hogy azokat az autó élete során többször fel lehet újítani.

Antibá, Imrebá, KeresztesPipi: nagytudású szakik, akik manapság már kihalófélben vannak... M. Gyuszi fényező barátom, K. Sanyi bácsi - esztergályos Pató Öcsi -lakatos Nélkülük még mindig úgy nézne ki a gép, ahogy annak idején elhoztam...ezúttal is nagyon köszönöm a munkájukat

Rák és Tsa Bt (váltó fogaskerék köszörülés- egyedül a 80 év körüli nagypapa vállalta el....máshol legyártották volna potom 120 ezerért az egy darab fogaskereket!)

Fenntartási költség (5) Évjárat 1956
Előző autója? Következő autója? volvo
Verdikt (6.7/10)

Volvo Suggä 1953 (1956 - 1958)