A svéd
Eltelt 1 év és 88 ezer km mióta az előző ítéletet írtam.
Azóta az Osztrák ( Upsolute ) elektronikai tuning meghozta a kellő teljesítményt. ( 225 Le , 490Nm ) Mindenkinek javasolni tudom csak. Nem fog ráismerni az autóra. Alul is sokkal dinamikusabban húz , városban fél gázon az ülésbe nyomva megy. Nem füstöl a végsebessége nem nő meg tehát nincsen túlhúzva benne semmi. Autópályán 210-nél is van benne még erő. Amitől sokan elcsodálkoztak X3 3.0D ,Lexus RX 400h , 525D..
A (japán) automata váltó még mindig lusta , elméletileg létezik software update hozzá. ( Meglátjuk mit tud az Ivanics )
Mióta viszont a motor erősebb lett harmonikusabban működik nem vált hektikusan vissza.
Fogyasztása csökkent átlagban 5 decivel 7,5 -re. Óvatos lábbal tempomattal betartva a sebességhatárokat a 7 liter is elérhető.
De nem a száguldozás az autó legfőbb erénye amiért szeretem. Hanem a kényelem a biztonság és a stílusa amivel kilóg a sok sok német autó közül.
Hosszú külföldi utakon után megsimogattam a kormányt hazaérkezéskor. Nem fájt benne a hátam 1500 km után.
A távolságkövető biztonsági radar szélvédőre vetített figyelmeztető sípolása és fénye párszor megmentett a balesettől. Amikor elfáradva esetleg tekinget az ember , netán sms-t ír. Jó találmány. Fényszórók fantasztikusak gondolom a skandináv telekhez tervezték őket. Reggeli ébresztésként vadul sípolt amíg nincs minden öv bekapcsolva.
Nem romlott el benne ez idő alatt semmi. Csak olajcserék voltak. Illetve fékbetét csere : hátsó 90-nél , első 120-nál. Kárpitok , bőr állapota jó az extrém használat mellett is.
Gumikopás elöl átlagon felülinek mondanám , talán a lóérőknek köszönhető.
Folytatása következik 1 év múlva
- Csak kötelező olajcsere szervizek voltak , automata váltóban olaj csere.... - 1 első és 1 hátsó fékbetét fogyott el.
Perfekt Car Taksony Attila u
Autodoki 1016 Budapest Mészáros u