Megbizhato, szeretheto,
Nemetorszagban elek es itt az S80-nak nincs erteke, itt csak a BMW es a tobbiek "szamitanak". Ez Volvo szeretoknek csupa elonyt jelent, mert "aranytalnul olcsok" a Volvok, ezen belul is foleg az S80, mert nem tudja felvenni a prestizs versenyt a BMW 5-el vagy az Audi A6-al, holott szerintem semmivel sem roszabb, sot...
A lenyeg, hogy hozzajutottam egy 2004-es 2.5T (209Le) volvohoz, mely kifogastalan allapotban volt. Kevesebb mint evi 15e km-et futott, garanciaval, szervizkonyvel etc. Imadtam. Meretehez es tudasahoz kepest keveset folgyasztott, vegyesben beerte 8,5 Literrel, ami egy ekkora kasznihoz merten nagyon jo. Hibatlan auto, de az teny, hogy nem a sportossagaert lehet beleszeretni. Nem is osztonoz ra. Az egesz nyugalmat araszt, elpusztithatatlansagot sugall es egyszer csak azon veszi magat az ember hogy nem az a cel hogy A-bol B-be mihamarabb eljussunk, hanem hogy minnel tovabb uton legyunk vele. A hifi pazar es ez is csak tamogatja ezt. Szoval senki ne keresse benne a sport/elmeny autot. Elmeny auto, de az utazas elmenyet nyujtja nem a szalguldozaset.
25e km-et tettem bele minden hiba nelkul, majd rabukkantam ugyen erre csak dizelben, a D5-os dizelre. Ebbe (ugyan az evjarat, kevesebb mint evi 13e km-t futott, markakereskedotol, garancival, szervkonyvvel) meg csak 3e km-t tettem bele igy errol nem nyilatkoznek meg, de ami teny, hogy a fogyasztasa eszelos, lazan 6 Liter alatt lehet tartani vegyesben meg igy telen is. Siman elmegy egy tankkal 1.200 km-t! Mi lesz nyaron? :-D
Egy erdekes eszrevetel igy a benzines a dizel kozotti kozvetlen valtas kapcsan:
Az 5 hengeres benzinesnek csodas hangja van, mindegy milyen fordulaton. A Dizel ehez kepest traktor, foleg alapjaraton. Olvastam a dizeles nepiteleteket is, es egyszeruen nem ertem mit talalnak szepnek a dizel hangjaban. Volt A6 3.0 V6 TDI -m, na annak tenyleg szep a hangja, de ennek sajnos nem. Viszont karpotol erte a hifi es a csekely fogyasztas :-)
Mind a ket tipust csak ajanlani tudom, de nem magyarorszagon. Itt nemetorszagban, hivatalos kereskedotol, garancival, vezetett szervizkonyvel viszont a vilag legjobb hasznaltautoja! Ebben az orszagban a fentartasa semmivel nem kerul tobbe mint egy uj Golf-e. Akkor mar inkabb egy hasznalt Volvo :-)
- Semmi
Nemetorszag