Autók » Volvo » S80 (1998-2006)

S80 2,0 T

Kett?s személyiség

Kicsit skizofrén autó. Elvitathatatlan el?nye kényelme. Soha ilyen kényelmes autót nem használtam, óriási csomagtér, amit bár nagyon nehéz pakolni a sz?k nyílás és a hossza miatt.

A 2,0 T motorral (180 LE) elég rendesen szedegeti a tappancsait, 180 -ról határozottan gyorsul, 200 -ról még bevállalom az el?zést, a vége 225 (olykor-olykor, mikor nevel? kedvem van az autópályán)
Lehet vele játszadozni, mondjuk 2 -ben 60 -nál lepadlózni, kellemes érzés, összetéveszthetetlen 5 hengeres hang, de igazából nem erre való, hanem utazni-utazni végeláthatatlan kilómétereket. Na én mire használom? Persze, hogy városban.

Fogyasztása: KRESZ betartása mellett (én nem tudom:) 8,5 körül el lehet vele karistolni, forszírozott vezetés, téli rövid városi utak 12-13 között.

A másik oldalát úgy tudom megvilágítani, hogy én egy új TOYOTA AVENSIS 2,0 -ból ültem át, azt kb fél évig használtam. A VOLVO lényegesen szervízigényesebb, egyszerüen nem lehet összehasonlítani a két autot. A VOLVO szervíz ráadásul sokkal drágább.

De presztízsértéke számomra nem lényegtelen, a hivalkodásmentes luxus, az emberek nem hörögnek rá, mint egy bömbire pl.

- - Állandó izzócsere, El?ször kb 50 ezret (!) akart legombolni rólam a szakszervíz, merthogy ilyenkor az összes izzót cserélik körbe, meg átnézik az elektronikát. Ja. Azóta magam cserélem
- - Légkondi ritkán el?forduló problémája
- - Tankolásig megtehet? km 130, írta a computer, aztán egyszercsak elfogyott a benzin. (Kannát venni, taxi stb. Kellemes volt, reggeli csúcsban, öltönyben stb...)
- - A computer állandóan visszatér?en motorvezérl? elektronika hibát jelez, még nem bírtak rájönni, hogy az meg kérem mit jelent
- - egyszer leszakadt (!) a bal egyes oldalablak, szó szerint, két kézzel fogtam, nehogy az ölembe essen

Volvo szervíz Bp. (Albertfalva)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Előző autója? AVENSIS 2,0 Következő autója? ???
Verdikt (6.9/10)

Volvo S80 1998 (1998 - 2006)