Autók » Volvo » S80 (1998-2006)

S80 2.5 D5

Jóindulatú csatahajó

A kocsi egyszerűen zseniális. Kényelmes, nyugodt, iszonyúan erős. Persze csodálatos a HiFi (ha ez fontos), persze autópályán érzi igazán otthon magát, de egyáltalán nem gond a szűk belvárosi utcákban való közlekedés sem.
Már jónéhány külföldi (autópályás) úton voltam vele, de úgy kb. 600km megtétele után már nem azt éreztem, hogy „csak-érjek-már-oda”, hanem azt hogy „már-vége??”.
Érdekesség: autópályán a belső sávban rohanó „sebességőrültek” már nem próbálnak meg idegesen „letolni”, ha éppen előzök előttük a belső sávban… Valami kis tisztelet azért jár a kocsinak… :)
Komolyan mondom olyan érzés vezetni, hogy ha esetleg most azonnal háromszoros non-stop földkörüli útra kellene vele menni, akkor max. a váltott sofórökről kellene gondoskodni, a kocsinak meg sem kottyanna.
A fogyasztás (automata váltós dízel!) Budapest+előváros: 6.9-7liter, 80-90%-ban autópályás utazás: 5.6liter (Adriai tenger oda-vissza: egy tartály! :) )
Az üzemeltetés a kötelező szervizek márkaszervíz-árai miatt lehet csak drága! Értékvesztés: OK. Kötelező+Casco: meg lehet találni a jó konstrukciót!
Jelenleg még nem tudok rossz tulajdonságot (max. a szerviz) ... Remélem még jó sokáig nem is fogok tudni.
Imádom. Eddig tökéletesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

- Tolatóradar, az átvétel másnapján... :(

Volvo Autó Hungária (Bp. IV. ker. Váci út): Rohadt drága (Volvo árak...), de legalább megbízhatóak. Volt némi "kommunikációs zavar" velük egyszer, de azonnal rendeződött-tisztázódott igen korrekt módon.

Udvariautomobil.hu : Korrekt, fiatal, és "természetese" jóval a márkaszervizek árai alatt dolgozik. Számlásan!

Fenntartási költség (5) Évjárat 2003
Előző autója? Picasso Következő autója? Volvo, C70
Verdikt (7.4/10)

Volvo S80 1998 (1998 - 2006)