Autók » Volvo » S80 (1998-2006)

S80 2,0 T5

Drága autó? Nem!

Mese helyett a tényeket írom. Vásárlást követően kis elektromos hiba (3000Ft). 35000 km alatt SEMMI! ( 9éves) A 235 ló 2500-as fordulat felett kitépi a kormányt a kezemből. Hihetetlen erő, dinamika és biztonság. Az előző tulajok érdeme is, hogy az autó tökéletes, némi esztétikai hibával, de 200000 km-el 9 év alatt nem elvárható, hogy karcmentes legyen. A bőrnyereg is ahoz képest, kb. 4000 ki és beszállást élt meg, illetve többezer óra napsütést, egész szép állapotban van. Egyetlen hátrányát tapasztaltam: Engem zavar, amikor már a kulcsot kivettem, elkezdem felengedni az ablakot, és közben nyitom az ajtót az ablakemelő leáll. Ilyenkor kulcs vissza, gyújtás, és be lehet fejezni a műveletet. Az alkkatrészárak általában kedvezőek, nem egy-egy alkatrészt kivéve nem drágább más népautókénál. A fogyasztása kategóriájában szerintem páratlan, a méretéhez, illetve a lóerőkhöz képest. 90-es tempónál 6,5/ 110-nél 7,2/ 130nál 8,5 liter. Városban egy kissé magas, de vegyes hasnálatban 10,5. Aki többnyire városban jár, vegyen smartot, mert ott 12,5 liter iszik a drága. Ez megfelel bármelyik 1,6-os tucatautó fogyasztásának. Értékelendő a manuális váltó, -bár előző autómnál megszoktam az automatát-, azt mondják ebben a korban várható a csere, ami elég borsos összeg. Mindent egybevéve az ismeretségemből akinek eddig esze ágában sem volt, hogy volvoba üljön, már a nagy része abban autózik, mégha csak egy kis s40-esre futotta. Vásárlási tanács: Ki kell fogni a nem széthajtottt visszatekert km-es darabot. Jól nézd meg, miért adsz pénzt. Ebben a kategóriában egy 3-400000-el kedvezőbb áru lehet, hogy 5-600000-el drágáb lesz.

- Stabpálcák 15000. Magyar utak

Ivanics

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? Toyota hiace Következő autója? Volvo s60/s80
Verdikt (8.6/10)

Volvo S80 1998 (1998 - 2006)